Mainos

Suurpalolta vältyttiin Schaumanin tehtaalla Kuopiossa

Schauman Woodin vaneritehtaalla Kuopion Itkonniemellä syttyi aamuyöllä uhkaava tulipalo. Tuli levisi nopeasti tehtaan kuivaamorakennuksen kattorakenteisiin. Palo saatiin kuitenkin rajattua noin 300 neliömetrin alueelle ja suurpalolta vältyttiin.

Tehtaan paikallisjohtaja Kimmo Wilska arvioi, että vahingot ovat ainakin useita satoja tuhansia markkoja. Tuotanto tehtaalla jatkunee jo huomenna. Tehtaalla oli töissä kymmenkunta työntekijää. Yksi heistä oli vaarassa jäädä palon saartamaksi. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Henkilökunta hälytti palokunnan paikalle kello 2.25. Palo sai alkunsa kuivauslinjan alkupäässä. Syttymissyytä selvitetään. -Palo saatiin rajattua runsaassa tunnissa varsin pienelle alueelle ja aamukuuteen mennessä se oli jo täysin hallinnassa. Sammutustyö onnistui erinomaisesti. Ontelomainen yläpohjarakenne on hyvin hankala saada hallintaan, kertoi palopäällikkö Jorma Westerholm. Palo syttyi keskellä usean hehtaarin suuruista tehdasaluetta eli todellisen suurpalon vaara oli suuri. Viilunkuivaushallin katosta tuhoutui nyt vain viidesosa.

Westerholmin mukaan tehtaalla on ollut vaaratilanteita aiemminkin. -Kuivauslinja on herkkä syttymään. Ohut vaneriviilu silppuuntuu ja ilmassa on pölyä. Lämpötila on 160 astetta eli riski on aina olemassa. Sammutustöihin osallistuivat kaikki Kuopion palokunnan yksiköt. Mukana oli myös vapaapalokuntalaisia sekä yksiköitä Siilinjärveltä. Palomiehiä oli palopaikalla runsaat 40. Jälkisammutustyöt ja -vartiointi alueella jatkuvat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.