Super Bowl ei pettänyt – automainokset ottivat kantaa myös poliittisiin epäkohtiin

Amerikkalaisen urheilun massatapahtuma Super Bowl kiinnostaa penkkiurheilijoiden lisäksi mainostoimistoja. Miljoonilla myytäviä mainosminuutteja katsotaan silmä tarkkana myös olohuoneissa.

Autovalmistajat olivat tänäkin vuonna esillä mainostaukojen aikana. MTV Autot rankkasi mieleenpainuvimpien automainosten top kolmoseen tänä vuonna vasta pelin lopulla valmistuneen Hyundain, Audin ensimmäisen poliittisen kannanoton ja Fordin melko perinteisen vedoksen, jossa esiintyneen kissan takia on menetetty jo yöunia. 

1. Hyundai

Mitä voi sanoa mainoksesta, joka kuvattiin livenä pelin aikana muun muassa Yhdysvaltain armeijan tukikohdassa Puolassa? Dokumenttityylinen riskinotto kannatti, sillä tämä mainos oli niin paljon muutakin kuin vain, no, automainos.


2. Audi

Ristiriitaisia tunteita herättänyt ja sosiaalisessa mediassa propagandaksikin leimattu Audin mainos ottaa kantaa tasa-arvokysymykseen ja miesten ja naisten välisiin palkkaeroihin.

Jos jonkin puolesta päättää ottaa kantaa, Audi valitsi asiansa oikein puolustaessaan tasavertaisia oikeuksia.  


3. Ford

Perinteinen televisiomainos ei ole kuollut, osoittaa Fordin tyylinäyte. Näkymät tulevaisuuden kuvista ja uusista liikkumismuodoista kuvaavat teknologian ansiosta muuttuvaa maailmaa. Ja silti, on pakko miettiä, miten sen kissan kävi.


***

Moottoripyöräpoliisi kuvasi uskomattoman takaa-ajon 23:51

Lue myös:

    Uusimmat