Mainos

Suomi-yhtiön uudelleen käynnistäminen käy kalliiksi

Suomi-yhtiön kaavailema toiminnan uudelleen käynnistäminen on vielä monen mutkan takana. Mitä myydään ja missä myydään, ovat kysymyksiä, jotka ovat edelleen auki. Yhteistyökumppanista ei ole vielä neuvoteltu. Vahvin ehdokas on työeläkeyhtiö Ilmarinen. Suomi-yhtiö on itse laskenut, että toiminnan uudelleen käynnistämisen maksaa miljardista kahteen miljardiin markkaan.

Suomi aikoo liittoutua eläkeyhtiö Ilmarisen kanssa, ja ne ryhtyvät rakentamaan uutta vakuutusryhmittymää, vaikka kummallakaan ei ole omaa konttoriverkostoa. Lisäksi Suomi-yhtiöllä ja Pohjolalla on vakuutusten hoidosta yhteistyösopimus, joka päättyy kesällä 2002.

Suomi-yhtiö ei ole kertonut, kenelle se aikoo myydä omistamansa Pohjolan osakkeet.

Vakuutusyhtiö Pohjola puolestaan aikoo pääjohtaja Iiro Viinasen mukaan taistella itsenäisyytensä puolesta. Pohjola ei suostu Suomi-yhtiön toiveeseen aikaistaa vakuutusten myynnin aloittamista, ellei Suomi myy koko Pohjola-omistustaan nimenomaan Ilmariselle.
(MTV3-STT)

Teijo Valtasen juttu Lounasuutisissa. Äänessä myös Suomi-yhtiön hallintoneuvoston pj. Pekka Jokinen ja toimitusjohtaja Jorma Hämäläinen sekä Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen. (2.06)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.