Suomi taisteli rullakiekon MM-välieriin

Suomen rullaleijonat näyttivät taistelijaluonteessa MM-puolivälierässä Tsekkejä vastaan.

Kaksi ensimmäistä erää oli Suomelta melko vaisua pelaamista ja Tsekki pääsi kahden maalin johtoasemaan lähinnä Suomen omista virheistä. Suomen maalilla Sasu Hovi oli jälleen mies paikallaan.

Kolmannen erän alkuun Suomi sai hyvän alun onnistuen jo 14 sekunnin jälkeen kaventamaan ottelun näyttävän ylivoimakuvion päätteeksi. Suomen ylivoimapeli on ollut turnauksessa tehotonta, mutta nyt kiekko liikkui paremmin ja laukauksiakin saatiin aikaiseksi ylivoimalla. Erän toinen ylivoimamaali oli puolestaan Kari Lohtanderin käsialaa syöttäjinä ensimmäisen maalin arkkitehdit Sami Markkanen ja Mikko Liukkonen. Kolmas erä oli selvästi Suomen hallintaa

Neljäs erä oli tasaista vääntöä. Tsekki pääsi 42.09 uudelleen johtoasemaan Jiri Polanskyn toisella maalillaan. Rullaleijonat eivät luovuttaneet ja tasavajaalla Aki Tuomisen hieno rannelaukaus toi Suomen jälleen tasoihin. Ottelun varsinaisenpeliajan loppuhetkillä Tsekin Polansky kaatoi suomalaispelaajan ja Suomi pääsi aloittamaan jatkoajan ylivoimalla.

Jatkoajan ylivoimaan päävalmentaja Nemo Nokkosmäki valitsi erikoiskentän Sami Markkanen-Kari Lohtander-Mikko Liukkonen-Cami Miettinen. Markkasen aloitusvoiton jälkeen kiekko kiersi Lohtanderin kautta takaisin Markkaselle. Siirto takakulmalle Miettiselle – nopea harhautus ja suomalaisten voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan.

Suomen joukkueen parhaana palkittiin neljän syötön Sami Markkanen.

Päävalmentaja Nemo Nokkosmäki näki Suomen taisteleva ja urheilullinen joukkue ansaitsi välieräpaikkansa. Huomenna tarvitsemme onnistumisia ja suurta sydäntä koko joukkueelta. Nokkosmäen mielestä ottelu oli yksi kaikkien aikojen hienoimmista Suomen rullakiekko-otteluista.

Suomi-Tsekki 4-3 (0-1,0-1,2-0,1-1,1-0)
0-1 11.38 Jiri Polansky (Pavel Beranek, Ludek Broz)
0-2 15.09 Broz (Tomas Demel, Polansky)
1-2 24.14 Mikko Liukkonen (Sami Markkanen, Sasu Hovi) yv
2-2 30.27 Kari Lohtander (Liukkonen, Markkanen) yv.
2-3 42.09 Polansky (Karel Rachunek, Pavel Stryck)
3-3 44.52 Aki Tuominen (Markkanen,Petri Partanen) tv
4-3 48.14 Cami Miettinen (Markkanen, Lohtander) yv

Maalivahtien torjunnat:

Sasu Hovi 12+5+14+4+0=35
Ondrej Jirkuv 2+7+4+2+0=15

Rangaistukset:

Suomi 9 x 1,5 min, Tsekki 7 x 1,5 min

Suomi kohtaa huomenna välierissä USA:n.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat