Suomi saavutti EM-hopeaa: "Tämä on nyt oikein hyvä!"

Suomi avasi mitalitilinsä ampumaurheilun haulikkolajien EM-kilpailuissa Kyproksella, kun naiset saavuttivat hopeaa trapin joukkuekilpailussa. Miesten kisassa sijoitus oli kymmenes.

Suomen kolmikko Sara Nummela, Mopsi Veromaa ja Noora Antikainen ampui peruskilpailussa toiseksi ja näin tie aukesi EM-finaaliin Italiaa vastaan. Italia siirtyi 2–0-johtoon ensimmäisten 15 kiekon jälkeen osumin 12–9. Seuraavan kierroksen myötä Italia johti jo 4–0 (osumat 13–11), ja lopulta Italia kuittasi kultamitalit pistein 6–0 (14–6). Suomi sai siis EM-hopeaa.

– Tämä on nyt oikein hyvä! Kovia joukkueita jäi taakse ja hyville hävittiin, Antikainen kommentoi tiedotteessa.

– Ei hävitty huonoille. Äitin (Satu Mäkelä-Nummela) ansiosta tässä ollaan, kun hän antoi oman paikkansa minulle, totesi puolestaan Nummela.

Italia voitti myös miesten trapin EM-joukkuekultaa, kun finaalissa kukistui Kroatia pistein 6–2.