Mainos

Suomen parhaat kunnat valittiin taas

Suomen parhaat kunnat valittiin tänään neljännen kerran.

Parhaita kuntia on tänäkin vuonna kokonainen leegio, sillä kunnat pistettiin järjestykseen neljässä eri sarjassa. Parhaaksi yrityskunnaksi valittiin Salo. Menestynein kunta oli Kauniainen, ja vuoden kehittäjäkunnaksi valittiin Lohja. Imagoaan olivat eniten kehittäneet Tuusulan ja Sievin kunnat. Parhaat imagokunnat kuntaluokittain olivat Oulu, Salo, Kauniainen, Sotkamo, Siilinjärvi, Rovaniemen mlk, Leppävirta ja Luumäki. Kaikkein menestyvin kunta oli Kauniainen. Kuntaluokittain menestyneimmät kunnat olivat Helsinki, Salo, Kauniainen, Jämsä, Siilinjärvi, Nurmo ja Leppävirta. Vuoden kehittäjäkunnaksi valittiin Lohja.

Vuoden parhaat kunnat valitsivat sisäministeriö, Talouselämä-lehti, Taloustutkimus Oy ja Yritystaito. Kunnat luokiteltiin mm. koon mukaan. Kuntakilpailu kuuluu Kunnat kunniaan -hankkeeseen. Sen avulla nostetaan esiin parhaita kuntia, että muut kunnat voivat ottaa oppia niiden kokemuksista.

Salossa ovat kunnossa talous, maapolitiikka ja hallinto

Vuoden yrityskunnassa Salossa talous, maapolitiikka ja hallinto ovat kunnossa. Kaupungissa julkisten työpaikkojen määrä verrattuna yksityisiin työpaikkoihin on Suomen pienin. Halikonlahden poukamassa, Salonjoen suussa on eletty niin mukavasti, ettei Salon kaupunki noussut lehtiotsikoihin lamavuosina. Veroäyri on 17, ensi vuonna 16,5, tämän vuoden lopussa velkaa on asukasta kohden 2600 markkaa. Työttömyysprosentti on nyt 9,9. Se oli pahimmillaan 18,3 prosenttia. -Meillä oli onni saada elektroniikkateollisuuden siemen jo 70 vuotta sitten. Tälle alalle on kasvanut jo kolmas sukupolvi, joka tietää alan vaatimukset, kaupunginjohtaja Reijo Lindqvist kehuu. Asukkaita Salossa on 23500.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.