Mainos

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto Unto Hämäläiselle

Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon saanut Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen on rauhallisin mielin. Hän ei usko politiikan arvostuksen romahtaneen kansalaisten silmissä, vaikka näin usein uskotellaankin.

- Minä uskon, että suomalaiset osaavat laittaa kirpun kokoiset ja vähän isommatkin asiat oikeisiin mittasuhteisiin. Uskon vakaasti, ettei valtiolaiva tästä järky, eivätkä kirput sitä upota, hän kuittaa.

Jaa että mitkä kirput? Näihin elikkoihin Hämäläinen pääsee miettiessään politiikan teon muuttumista niiden yli kahden vuosikymmenen aikana, jolloin hän on sitä seurannut toimittajana.

- Kun aloitin 1980-luvun alussa, politiikassa oli jäljellä vielä vanha vasemmisto-oikeisto-vastakohta. Nyt sen tilalle on tullut monenlaisia muita jännitteitä, jotka eivät yksinään ole yhtä isoja. Kyse on pienistä jännitteistä, jotka saattavat kestää jonkin aikaa tai kohdistua tiettyyn ryhmään.

Keskustelu saattaa Hämäläisen mukaan syntyä esimerkiksi siitä, että kansanedustaja on yöpynyt Intiassa halvassa hotellissa ja joutunut kirpun puremaksi.

- Sen jälkeen keskustellaan perusteellisesti. Eli jokin yksittäinen juttu, aika hilpeäkin, saattaa alkaa hallita keskustelua. Ja kysymys on vaan kirpun kokoisesta asiasta, Hämäläinen naurahtaa.

Perässähiihtäjän mainiot blogit

Journalistipalkinnon perusteluissa korostetaan Unto Hämäläisen yhdistäneen uuden ja vanhan, sähköisen ja paperisen median onnistuneesti lukijat huomioon ottaen. Erityisesti mainitaan hänen Perässähiihtäjä-bloginsa, jonka sanotaan avanneen uutta uraa suomalaiselle poliittiselle nettijournalismille.

Hämäläinen on pitänyt blogia kolmissa viime vaaleissa.

- Vaikeinta on ollut oppia uimaan blogimaailmaan. Olen myös huomannut, että blogia voi pitää vain olemalla siinä ihan täysillä mukana. Eli jos haluaa pitää lukijat ja kommentoijat sekä kaikki asiasta kiinnostuneet mukana, blogia pitää huoltaa koko ajan.

Blogin suurimpana ansiona Hämäläinen pitää sitä, että siinä voi asioida suoraan ihmisten kanssa. Missään muussa välineessä vuorovaikutus ei ole hänen mukaansa niin sujuvaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.