Suomen korispojat hurjina EM-kisoissa – ykkösenä puolivälieriin!

Suomen alle 16-vuotiaiden koripallomaajoukkue on historiallisen kovassa vireessä ikäluokkansa EM-kisoissa.

Myöhään tiistaina Suomi kaatoi trilleriottelussa Montenegron lukemin 58-56. Ero oli Suomen hyväksi päätösneljänneksellä jo 16 pistettä, mutta Montenegro kiri viimeisellä minuutilla tasoihin. Suomen ykköspelaaja Elias Valtonen viimeisteli väkevän ajon päätteeksi ratkaisukorin kuusi sekuntia ennen loppusummeria.

Voittonsa ansiosta Suomi varmisti jatkolohkon voiton ja samalla pääsyn puolivälieriin. Sudenpennut pelaa vielä lohkon päätöspelissä Ranskaa vastaan keskiviikkona, mutta ottelun lopputuloksella ei ole merkitystä.

Suomi hävisi turnauksen avausottelunsa Italialle, mutta on sen jälkeen siivonnut tieltään koripallon entisen supervallan Jugoslavian kaikki kisoissa olevat jälkeläiset eli Serbian, Bosnia-Hertsegovinan, Kroatian ja nyt Montenegron.

Turnaus toimii samalla karsintana ensi vuoden alle 17-vuotiaiden MM-kisoihin. Sinne selviytyy EM-kisojen viisi tai kuusi parasta joukkuetta, riippuen Euroopan kiintiöpaikoista.

Historiallinen suoritus

Suomen 16-vuotiaat pojat ovat jo nyt varmistaneet ikäluokkansa historian toiseksi parhaan sijoituksen. Vuonna 1981 sijoitus oli EM-kisoissa neljäs. Silloin joukkueessa pelasivat muun muassa KTP:n nykyinen puheenjohtaja Jyrki Lindström, yli 5000 pistettä SM-sarjassa tehnyt Jari Raitanen sekä viime vuosina SM-liigan ja Rauman Lukon myyntipäällikkönä toiminut Joni Vesalainen.

Nykymuotoisissa juniorikisoissa, joita on pelattu vuodesta 2004 lähtien, Suomi ei ole koskaan pelannut yhtä hyvin. Viime vuonna 16-vuotiaat pojat tekivät paluun EM-kisoihin 19 vuoden tauon jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja