Suomelle jääkiekon nuorten olympiakultaa rankkareilla!

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue päätti Itävallan Innsbruckissa kisatut nuorten olympialaiset kultaan. Sunnuntaina pelatussa loppuottelussa kaatui Venäjä voittomaalikisan jälkeen 2-1.

Venäjän nuorukaiset hallitsivat ottelun kahta ensimmäistä erää, mutta Suomen maalivahti Kaapo Kähkönen piti vastustajat yhdessä maalissa.

Kolmannessa erässä Waltteri Hopponen iski sitten tasoituksen, kun Suomi pelasi ilman maalivahtia ja pelikellossa oli aikaa vielä minuutti ja kaksi sekuntia.

Voittomaalikisassa Suomi onnistui, Venäjä ei. Manu Honkonen ja Kasperi Kapanen viimeistelivät kylmäpäisesti ja Kähkönen torjui kahden ensimmäisen venäläislaukojan yritykset. Näin Suomi voitti kaikkien aikojen ensimmäisen nuorten olympialaisten jääkiekkokullan.

Suomi kokosi sunnuntaina päättyneistä kisoista kaikkiaan viisi mitalia. Jääkiekkopoikien lisäksi olympiakultaan ylsi Niki Lehikoinen poikien skicrossissa. Hopeaa ottivat Ilkka Herola yhdistetyssä, Lauri Kivari freestylen halfpipessa ja Eveliina Viljanen taitoluistelun joukkuekilpailussa.