Mainos

Suomalaisturistit yhä jumissa Bulgariassa

Koneellinen suomalaismatkailijoita on edelleen jumissa Bulgariassa. Matkanjärjestäjä Alma Tourin valmismatkalla olleet suomalaiset jäivät eilen maahan, koska heidän lentonsa peruuntui.

Uutistoimistotietojen mukaan syynä lennon perumiseen on se että Alma Tour olisi velkaa lentoja hoitavalla Bulgaria Air -yhtiölle.

Bulgariaan jääneiden suomalaismatkailijoiden kotiin pääsyn ajankohdasta ei ole vielä varmaa tietoa. Yhtiön suomalaisiin puhelinnumeroihin ei ole toistaiseksi vastattu.

Maahan niin ikään jumiin jääneistä venäläisistä toistasataa on lennätetty kotimaahan venäläisen matkanjärjestäjän maksamalla lennolla sekä Bulgarian hallituksen käyttöön tarjoamalla koneella, kertoo bulgarialainen Focus-uutissivu.

Novinite-uutissivun mukaan eiliset lentojen perumiset jättivät rannalle ainakin 500 venäläistä ja 170 suomalaista turistia. Kaikkiaan pulassa olisi tuhatkunta matkailijaa. Myös Baltiaan meneviä lentoja on peruttu.

Bulgarian pääministeri Boyko Borisov on sanonut hallituksen tekevän kaikkensa, jotta matkailijat saadaan mahdollisimman pian kotiin. Maan liikenneministeriön mukaan turistit pulaan jättänyttä lentoyhtiötä ja matkanjärjestäjää saattavat uhata sakot ja toimiluvan menetys.

Myös Suomen ulkoministeriö on tietoinen asiasta. Sen mukaan matkanjärjestäjällä on velvollisuus järjestää paluukyyti.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.