Mainos

Suomalaisten suosikkilomakohteessa mittavat mielenosoitukset

Aurinkorannikon pääkaupungin Málagan kadut ovat tänään muiden espanjalaiskaupunkien tapaan täyttäneet mittavat mielenosoitukset yleislakon vuoksi.

Suomalaisten suosiman lomakohteen kaduilla on viime yöstä asti osoittanut mieltä tuhansia ihmisiä. Viimeisten arvioiden mukaan kello kahdeltatoista alkaneeseen suurmielensoistukseen osallistui 80 000 henkeä.

Yleislakko on ammattiliittojen vastalause oikeistohallituksen vastikään säätämälle työreformille, joka helpottaa muun muassa työntekijöiden irtisanomista. Lakolla on ammattiliitoille tärkeä merkitys, sillä käytännössä niiden kannatus mitataan lakkopäivänä.

Suomalaisravintoloiden ovet auki

Lakkoilijat ovat sulkeneet ovensa auki pitäneitä liikkeitä paukkupommein ja esimerkiksi heittämällä öljyä niiden sisäänkäyntien eteen. Tästä huolimatta niin Málagan kaupungissa kuin muuallakin osa liikkeistä on pitänyt ovensa auki normaalisti.

Myöskään suomalaisten asuttamassa Fuengirolassa ei lakko ole säikäyttänyt yrittäjiä.

– Emme usko tähän lakkoon tai koe, että se vaikuttaisi meihin mitenkään. Suurin osa espanjalaisistakaan ei kuulu ammattiliittoihin niin kuin emme mekään. Kauppa on käynyt tänään ihan normaaliin tapaan eikä mitään ongelmia lakkoilijoiden kanssa ole ollut, kertoo suomalaisen kauppakeskuksen Centro Finlandian markkinointipäällikkö Pauliina Manso.

Kymmenistä suomalaisravintoloista ainoastaan kolme oli lakkopäivänä suljettuna.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.