Mainos

Suomalaispariskunta New Yorkin lumimyräkässä: Tilanne on kaoottinen

New Yorkissa lomamatkalla olevan Leena Arvosen ja hänen kumppaninsa kotimatka on huomattavasti mutkistunut New Yorkia piiskaavan lumimyräkän vuoksi.

- Eilen puolen päivän aikaan lunta rupesi tulemaan ja lopulta sitä oli vajaat puoli metriä. Tänä aamuna lunta oli jo hirveät röykkiöt joka paikassa. Tilanne on tietysti aika kaoottinen - ei ehkä suomalaiselle niinkään, mutta näille paikalliselle varmaankin.

Arvonen sanoo, että pilvenpiirtäjien katoilta putoavat lumikokkareet saattavat aiheuttaa tällä hetkellä jalankulkijoille vaaratilanteita.

- Metro kulkee osittain, busseja näimme viime yönä vielä jonkin verran liikennöimässä. Taksit luistelevat täällä pitkin katuja, koska niillä on tietysti kesärenkaat. Hyvin vähän autoja kuitenkin liikkuu tavalliseen päivään verrattuna. Tuossa avenuella menee normaalisti kolmekin autoa rinnakkain, nyt siinä pystyy ajamaan vain yksi auto kerrallaan.

Leena Arvosen ja hänen kumppaninsa oli määrä lähteä kotimatkalle Reykjavikin kautta Helsinkiin jo eilen.

- Lumi lensi niin lujaa, että näkyvyys oli ihan mitätön, minkä vuoksi jo puolenpäivän jälkeen kentät täällä suljettiin. En usko, että lentoja tänään täältä enää lähtee.

Arvonen kumppaneineen on hoitanut kotimatkaansa liittyviä järjestelyitä hyvin omatoimisesti.

- Soitin aamulla lentoyhtiöön, mutta ensimmäinen henkilö jo vastasi, ei tiennyt oikeastaan yhtään mitään. Hän kysyi meiltä, mitkä ohjeet olemme saaneet kentältä. Lentoyhtiön sivuilla taas neuvottiin, ettei kentälle saa missään tapauksessa lähteä, että pitää soittaa palvelunumeroon.

Kotimatkaa ryhdyttiin lopulta järjestelemään huomiseksi Bostonista. Arvonen kuitenkin kysyy, miten heidän on määrä päästä New Yorkista Bostoniin, kun paikalliset junatkaan (Amtrak) eivät tällä hetkellä liikennöi. Arvonen kuitenkin sanoo olevansa lomalla edelleen hyvillä mielen.

- Itse kun ottaa selvää, niin kyllä kaikki selviää! Tämä on oikeastaan aika mielenkiintoista. Suomalainenhan on tottunut tällaiseen ilmaan, Arvonen nauraa.

Arvosen ja hänen matkakumppaninsa kotimatka on järjestynyt ylihuomiseksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.