Suomalaisnaiset: En ikinä haluaisi koppavaa machomiestä puolisokseni!

Suomalaiset paljastivat Helmelle, että kiltti mies on paras kumppani, kunhan kiltteys merkitsee muiden huomioonottamista ja ymmärtävää asennetta nössöyden sijaan.

Kiltti mies on tylsä, ujo, nössö – stereotypioita on monenlaisia, mutta ovatko ne totta?

Helmi kysyi lukijoiltaan, millaisia kiltit miehet ovat. Yli 640 vastaajaa kävi kertomassa mielipiteensä turvallisista ja mukavista miehistä. Kyselyssä paljastui, että suomalaisnaisten mukaan kiltti mies on paras kumppani!

"Kiltti mies on ihana"

Vastaajista noin 41 prosenttia piti kilttiä miestä täydellisenä seurustelukumppanina. Vastaajien mukaan kiltteys ei tarkoita nössöä tai mammanpoikaa, vaan miestä, joka osaa keskustella asiallisesti eikä esimerkiksi koskaan pettäisi naistaan. Vastaajista moni oli valinnut kumppanikseen kiltin miehen.

– Ymmärrän niin sanotuilla pahoilla pojilla olevan viehätyksen, mutta en haluaisi ikinä olla suhteessa sellaisen miehen kanssa. Kiltti mies usein mielletään hiljaiseksi nyhveröksi, joka on tossun alla ja jonka elämässä tai luonteessa ei ole mitään jännittävää. Minä miellän kiltin miehen mieheksi, joka kohtelee naisia vertaisinaan, ottaa vastuuta, on uskollinen, ei juokse karkuun tai huokaile silmiään pyöritellen heti kun kumppani alkaa puhua tunteista, jonka ei tarvitse todistella miehisyyttään väittämällä, että kotityöt ovat naisten heiniä ja niin edelleen. Olen itse voimakastahtoinen nainen ja uskon vahvasti tasa-arvoon, eikä kanssani pärjäisi mies, joka ei pystyisi sanomaan vastaan tai väittelemään kanssani. Samasta syystä en kuitenkaan myöskään pystyisi suhteeseen niin sanotun pahan pojan kanssa. Minua ärsyttävät miehet, pahat pojat, jotka välttelevät vastuuta ja sitoutumista ja vielä kolmenkympin jälkeenkin käyttäytyvät kuin parikymppiset opiskelijat. Ja henkilökohtaisesti lähes halveksin miehiä, jotka käyttäytyvät alentuvasti naisia kohtaan, pitävät suorastaan syntymäoikeutenaan flirttailla joka ainoan tapaamansa kauniin naisen kanssa, kerskuvat tai käyttäytyvät muuten röyhkeästi.

– Kiltteys sekoitetaan joskus siihen, ettei osaa yhtään pitää omia puoliaan. Kiltteys on hyvä asia. En oikein jaksaisi jakaa elämääni ihmisen kanssa, jos hän jatkuvasti loukkaisi tahallaan, vaan sellaisen joka on mukava, viisas ja huomioonottava. On tietysti vaikeaa vetää raja kiltteyden ja liian-kiltteyden välille. Joskus on merkki henkisestä voimakkuudesta ja hyvästä itsetunnostakin, että pystyy olemaan kiltti ja nielemään oman turhan ylpeytensä.

– Kiltin miehen kanssa on helpompi keskustella, ei ala heti riehumaan jos on eri mieltä kuin hän asiasta kuin asiasta. Keskusteluyhteys on parempi. Kiltti mies ei mielestäni tarkoita joojoo-miestä vaan sellaista, joka osaa ottaa toisenkin mielipiteet huomioon.

– Minua viehättävät kiltit miehet koska olen itse kiltti nainen, pahoilla pojilla ei ole vetoa minuun. Minä haluan ihmisen joka on samaa maata kuin minä, jolla voi kuitenkin olla vahva persoona, vahva näkemys ja ehdottomasti selkäranka, kuten minulla. Mutta se ei muuta sitä kiltteysasiaa lainkaan. Kiltti on huomioonottava, muitakin ajatteleva ja yhteistä etua ajava. Kiltti mies voi sängyssäkin olla hyvin tuhma, ja se onkin ainoa tuhmuus, mitä miehessä haen.

– Ei kiltti tarkoita välttämättä tahdotonta mammanpoikaa joka on naisen tai naisten johdateltavissa ja määräiltävissä. Oma aviomieheni on kiltti, koska hän on avoin ja rehellinen yhden naisen mies. Hän puhuu ja pussaa. Kun sellaisia miehiä on olemassa, niin kuka on niin tyhmä, että epäluotettaviin renttuihin retkahtaa?

– Olen löytänyt puolisokseni aidosti kiltin, lempeän miehen, joka näyttää välittämisensä eikä koskaan ole ilkeä! Olemme olleet yhdessä nyt viisi vuotta, ja olen ikionnellinen, että löysin hänet. Hänelle kiltteys ei ole "selkärangan puutetta" vaan aito ominaisuus, joka ei syö hänen miehekkyyttään. Hän kunnioittaa muita ihmisiä ja on myötätuntoinen. En ikinä haluaisi koppavaa machoa puolisokseni.

– Kiltti mies on ihana. Itselläni on kiltti mutta arvonsa tunteva mies, siis todella ihana. Enpä usko, että parempaa miestä löytyisi mistään.

"Kiltit miehet eivät herätä kiinnostusta"

Vastaajista noin 24 prosenttia piti kilttejä miehiä epäkiinnostavina. Vastaajien mukaan kiltistä miehestä syntyi hieman nössö mielikuva, ja pahat pojat sytyttivät naisen helpommin.

– Kiltit miehet ovat epäkiinnostavia, koska "kovikset" ovat hurmaavampia. En osaa perustella, mutta mielestäni ei ole pakollista olla kiltti, tuhmatkin miehet kelpaavat mainiosti.

– Usein ällöttäviä takertujia, jotka nyhväävät odottamassa yhteydenottoasi. Sorry to say this, mutta tämä on ikävä kyllä ainakin toistaiseksi minun kokemukseni kyseessä olevista tyypeistä!

– Kiltit miehet eivät herätä kiinnostusta, yllätyksettömyytensä takia. Miehessä pitää olla särmää, enkä ole itsekään mikään kiltti tyttö, joten mies ei saa jäädä pois vauhdista.

– "Pahat pojat" huomaa paljon helpommin ja niissä on vain jotain, mikä saa syttymään. Ihailtavia joillain tapaa. Kilteistä miehistä tulee mieleen, että he ovat oikeasti aivan viattomia ja siten ehkä vähän tylsiä.

– Nössöt miehet ei vaan jaksa innostaa. Pahat pojat seksikkäämpiä.

– He eivät osaa pitää puoliaan työ- eikä perhe-elämässä. Joudut tahtomattasikin olemaan perheen pää.

"Kiltit miehet ovat edessä hyviä ja takana pahoja"

Vastaajista noin 15 prosenttia uskoi, että mukavat miehet ovat kaikkein petollisimpia. Vastaajat uskoivat, että mukavuudella mies peitteli esimerkiksi epäilyttävää menneisyyttä tai petollisia tekoja.

– Kiltti ja kaikkien kanssa toimeentuleva mies on se ikävin kumppani. Kun on kiltti, niin saattaa ihan niin kuin vahingossa olla aina muidenkin naisten uskottuna ja sänkykaverina ihan silkkaa kiltteyttään. Paljastakaa myös "valemiehet", tosimiehiäkin löytyy. Heitä jotka kantavat vastuunsa teoistaan.

– Erityisen kiltit miehet tuntuvat kompensoivan kiltteydellä esimerkiksi rikollista tai muuten epämääräistä menneisyyttään.

– Kiltit miehet ovat usein edessä hyviä ja takana hyvin pahoja. Pidän miehistä, joilla on nätin hymyn ja kilttien tekojen takana oikeasti tunteita, ja parasta on, jos tämä kiltti onkin tuhma.

"Kiltit miehet alistuvat liikaa"

Vastanneista noin 18 prosenttia vastasi "jotain muuta, mitä". Vastanneiden mukaan kiltteyden alta saattoi löytyä uusia luonteenpiirteitä, jotka eivät aina ole miellyttäviä. Osa nimesi kilttiin mieheen ihastumisen oudoksi kokemukseksi.

– Kiltit miehet alistuvat monesti liikaa naisten vallan alle ja hyväksikäytettäviksi. Sen jälkeen niistä sitten syntyykin niitä pelottavia kostajamiehiä jopa niille naisille, joilla ei ole ollut heidän edellisen elämän kanssa mitään tekemistä.

– Silloin tällöin tilanteen tullen kiltit miehet ovat äärimmäisen kiinnostavia. Yleensä en kiinnostu mukavasta tai kiltistä miehestä muuten kuin ystävä tasolla, mutta eräänä maanantaiaamuna junassa viereeni istui ihana hymyilevä neuleeseen pukeutunut suloinen kirjaa lukeva kiltti mies! Oli erittäin outoa tuntea vetoa mukavaa miestä kohtaan.

– Sekä petollisia, että tylsiä. "Pahaan poikaan" ei voi niin sanotusti pettyä liikaa. Jos kiltti mies tekee jotain väärin, järkytys on paljon pahempi.

– Kiltteys on suhteellinen käsite. Pinnan alta löytyy kuitenkin monikirjoinen ihminen, josta riittää yllätyksiä pitkäksi aikaa. Siksi kiltit miehet ovat kaikkein kiinnostavimpia!

– Riippuu aivan siitä, mitä kiltillä tarkoitetaan. Jos kyseessä on huomaavainen, mukava, sopivasti mukautuva ja ihmisten kanssa hyvin toimeen tuleva mies, niin ehdottomasti unelmakumppaniainesta! Jos kiltillä taas tarkoitetaan tossun alla olevaa nössykkää, joka ei uskalla ilmaista omia mielipiteitään ja mukailee kaikessa muita, niin ei kiitos. Miehellä pitää olla selkärankaa, mutta myös käytöstapoja. Sopivasti särmää ja pehmeyttä on hyvä yhdistelmä.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja