Mainos

Suomalaismuslimi ihmettelee: Miksi jokainen islaminuskoinen joutuu vastaamaan kaikista terroriteoista?

1:53

Kirjastonhoitaja Nahla Hewidyn mukaan asenteet muslimeja kohtaan kovenevat jokaisen terrori-iskun jälkeen. Hän sanoo joutuneensa itsekin vastaamaan kysymyksiin terroriteoista pelkästään uskontonsa perusteella. 

– Omassa arjessani se näkyy siten, että minun pitäisi perustella terrorijärjestöjen tekemisiä vain sen vuoksi, että olen muslimi.

– Tämä tuntuu raskaalta. Silloin kun Isisistä oli ensimmäisiä kertoja puhetta, minulta kysyttiin usein kannatanko heitä. Jouduin selventämään monelle, että en allekirjoita Isisin tai minkään terrorijärjestön toimintaa. Nyt joudun perustelemaan sitä, miksi joku tekee tällaista. 

Hewidyn mukaan hänet tunnistetaan muslimiksi huivin perusteella. Vaikka kohtelu on hänen mukaansa välillä epäreilua, ei hän silti kannata huivien kieltämistä.

– Elämme maassa, jossa on uskonnonvapaus, joten en kannata mitään kieltoa. Ajattelen, että jokainen voi valita uskonsa tai olla uskomatta. Toisen valintaa pitää kunnioittaa. Huivien kieltäminen olisi mielestäni puutumista ihmisten henkilökohtaisiin asioihin. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja