Suomalaishirrestä rakennetaan sairaaloita Japanissa

Ekologiset ja terveelliset hirsisairaalat ovat nyt nosteessa Japanissa.

Japaniin on rakennettu jo toinen suomalaishirrestä valmistettu sairaala. Ekologinen puusairaala aloitti potilaiden vastaanoton maaliskuussa.

Hanamura Cliniciksi nimetty sairaala sijaitsee Matsumoto Cityssä Japanin keskiosassa. Pinta-alaltaan 250-neliöisessä sairaalassa toimii lastenklinikka.

- Tarkoitukseni oli rakentaa mahdollisimman ei-sairaalamainen klinikka, jossa lapset ja heidän vanhempansa voivat tuntea olonsa rauhalliseksi, kertoo Hanamura Clinicin omistaja, tohtori Kiyoshi Hanamura.

Idean hirsisairaalaan hän sai rakennettuaan ensin vapaa-ajan asunnon suomalaisesta Hongan hirrestä. Myönteiset asumiskokemukset hän halusi välittää myös pienille potilaille ja heidän vanhemmilleen. Niin syntyi idea uudesta hirsisairaalasta.

Hirsi kestää maanjäristykset

Rakentamalla ekologisesti puusta ja hirrestä taataan rakennukselle pitkä elinkaari. Hirsirakennus kestää myös luonnonmullistukset kuten maanjäristykset.

Lastenklinikka on jo toinen Hongan sairaalaprojekti Japanissa. Aivosairauksiin erikoistuneen Maedan klinikan 1400-neliöinen päärakennus ja potilastilat on kokonaisuudessaan valmistettu suomalaisesta massiivihirrestä. Kodikkaasta ulkonäöstään huolimatta sairaala on tekniikaltaan moderni.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Honka

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja