Suomalaiset kertovat: Täältä saan parhaan inspiraation tyyliini!

AVAn Muotitietoisen kysely selvitti, mistä suomalaiset löytävät parhaan inspiraation tyyliinsä. Lähes 300 suomalaista kertoi, mistä bongaavat ideoita vaatekaappiinsa.

Maanantai-iltaisin nähtävässä Muotitietoinen-ohjelmassa tutustutaan vaatesuunnittelijoihin, inspiroidutaan uusista asioista ja päivitetään tyyliä muotibloggaajien avustuksella. Muotitietoisen kysely selvitti, mistä suomalaiset löytävät parhaan inspiraation tyyliinsä. Kyselyyn tuli 288 vastausta.

Vastaajista yli puolet, 52 prosenttia, kertoo saavansa parhaat inspiraationsa tyyliinsä blogeista. 13 prosenttia inspiroitui lehdistä, yhdeksän prosenttia muualta netistä, kuten nettikaupoista. 18 prosenttia sai inspiraationsa jostain muualta. Kavereilta ideoita sai kuusi prosenttia, televisiosta kaksi prosenttia.

"Joka paikassa katselen ihmisiä, joilla on kiva tyyli"

"Blogit ovat aina käden ulottuvilla ja niitä on joka sorttia, sekä jokaiseen makuun. Blogit inspiroivat ja antavat paljon uusia tuunausideoita. Ne sisältävät paljon hyvää informaatiota tämän hetken muodista, sekä tulevista trendeistä. Luen blogeja, kun ei jaksa vaivautua kirjastoon lukemaan muotilehtiä tai ei ole rahaa ostaa niitä."

"Löydän parhaat muotivinkit lehdistä: kotimaisista ja ulkomaisista. Tarkoitan sekä printtiä että tablettia ja niin edelleen. Kuvat ovat parempia kuin blogeissa. Tai sitten olen harhautunut ei-ammattilaisten blogeihin."

"Kauneus ja Terveys -lehdessä on hyviä pukeutumisvinkkejä eri ikäisille-, kokoisille-, ja tyylisille naisille. Myös erilaisia kampaus-, ja meikkityylejä opetetaan 'kädestä pitäen'."

"Matkoilta inspiroiviin maihin (Intia, Marokko ym.), luovien ihmisten/tyyli-ikonien elämäntyyliin tutustumalla."

"Kaupungilla ja joka paikassa katselen ihmisiä, joilla on mielestäni kiva tyyli. Siitä syntyvät usein omat pukeutumisideani."

"Kokeilemalla ja katsomalla peiliin."

"Saan pukeutumisvinkkejä parhaiten kadulta ja ihmisten parista."

"Eniten saan (tai sain) inspiraatiota kaduilta, mutta blogit ovat nykyään kuin inspiroiva kadulla vastaan kulkeva ihmisvirta! Eikä tarvitse lähteä kaduille, vaan voi pyöriä vain sivulta toiselle."

"Elokuvista, etenkin vanhoista klassikoista."

"Instagramista! Nopea selata, tavoittaa nopeasti inspiroivia ihmisiä ympäri maailmaa."

"Ulkomaan julkkiksilta totta kai, koska heillä näkee viimeisimmät muotijutut. Kim Kardashian on hyvä esimerkki."

"Saan inspiraationi katukuvasta. Ympärillä pyörivistä ihmisistä ja arkkitehtuurista."

"Löydän pukeutumisideoita blogeista. Lehdistö käyttää valitettavasti mallikappaleita, kalliita vaatteita tai sellaisia vaatteita joita on todella vaikea saada ostettua. Muotiblogien asuideat ovat ihan tavallisen naisenkin saavutettavissa."

"Youtubesta."

"Jostain muualta, musiikista pääasiassa tulee se inspiraatio ja artisteilta, harrastuksen parista myös olen saanut erilaisia ideoita."

"No kaupasta tietenkin!"

"Nettikauppoja on nykyisin niin paljon, selaan niitä ja ihastun aika helposti, toki luen blogeja ja selaan muotilehtiä.. Gloriaa, Elleä ja mitä näitä nyt onkaan! Myös ihmiset, joita vertaan omaan kroppaani, saan vinkkejä, sekä tietenkin ystäviltäni."

"Kansanperinteestä. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilta! Ennen kankaat olivat todella laadukkaita ja materiaalit kestäviä ja käsityöt olivat todella taitavasti tehtyjä. Silloin "tyhjästä" taiottiin kaunista ja kestävää."

"Ja lisäksi vielä materiaali kasvatettiin itse, esimerkiksi pellava, nokkonen, villa ja saadusta materiaalista tehtiin langat ja kudottiin tai neulottiin kankaat. Nostan hattua entisille talon emännille!"

"Kaikista näistä! Kavereilta, kaduilla vastaan käveleviltä, lehtien sivuilta, blogeista, vaatevalmistajien nettikaupoista, Facebookista, Pinterestistä! Ammennan vaikutteita tyyliini kaikkialta, mutta ennen kaikkea omista fiiliksistäni. Pukeudun päivän "tunteen" mukaan. Välillä on sellainen olo, että haluaa möllöttää fleece-housuissa ja hupparissa, kun taas välillä vetää jalkaan kunnon rockabilly-prinsessan vermeet!"

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja