Mainos

Suomalainen ruoka maistuu Venäjällä – naapurissa luotetaan erityisesti ruuan laatuun

Venäjän markkinat kiinnostavat yhä useampaa suomalaisyritystä.

Esimerkiksi vientiin menevistä elintarvikkeista jo lähes neljännes menee Venäjälle.

Eikä ihme: suomalaisruoka maistuu venäläisille.

Venäläiset ostavat tuoreen tutkimuksen mukaan Suomesta erityisesti kalaa ja kalasäilykkeitä, makeisia, lihajalosteita, meijerituotteita, kahvia ja teetä.

Lappeenrannassa toimivan Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nurkka kertoo, että tärkein syy Suomesta elintarvikkeiden ostamiseen on tuotteiden turvallinen laatu.

– Venäläiset uskovat ostaessaan täältä jotain saavansa varmasti sitä, mitä paketissa sanotaan. Sieltä ei siis löydy yllätyksiä.

Nurkan mukaan laatuun kannattaakin panostaa jopa entistä enemmän.

– Se on hyvä markkinointivaltti, josta kannattaa pitää kiinni. Kun emme tuota pettymyksiä venäläisille, saamme jatkossakin ostajia sieltä.

Myös suomalaiseen kauppaan luotetaan

Vaikka venäläiset hamstraavat kassit täyteen Suomen matkoillaan, syy ei aina ole välttämättä se, että he haluavat ostaa suomalaista.

– Yli 40 % tutkimuksemme haastatelluista sanoo, että haluavat ostaa suomalaisia, mutta valtaosa heistä ei lopulta tiedä, missä maassa elintarvike on tuotettu.

– Suomalaisuuttakin tärkeämpi syy tuotteen ostamiseen on lopulta se, on että se on myynnissä Suomessa. Venäläiset uskovat, että mitä suomalaiskaupassa myydään, se on oikeasti sitä, mitä sen luvataan olevan. Täältä ei uskota saatavan tuoteväärennöksiä.

Venäläisiä kannattaa palvella venäjäksi

Yksi selvä ongelma Pasi Nurkan mukaan venäläisten ostokäyttäytymisessä on ravintolapalveluiden ostaminen Suomessa. Vaikka venäläisturisteja on vieraillut Suomessa viime vuosina entistä enemmän ja he ovat viipyneet täällä yhä pidempään, he ovat käyttäneet yhä vähemmän ravintolapalveluita.

Nurkan mukaan se johtuu siitä, että venäläiset eivät ole saaneet täällä palvelua äidinkielellään.

Nyt ainakin osa ravintoloista on alkanut palvella venäläisiä venäjäksi – ja näyttääkin siltä, että ravintolapalveluiden kysyntä on lähtenyt kasvuun.

– Valtaosa Suomessa käyvistä venäläisistä puhuu englantia huonosti jos ollenkaan . Kaikki palvelu, jonka pystymme tarjoamaan venäjäksi, lisää myyntiä, Nurkka korostaa.

Lappeenrannassa toimiva Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy on haastatellut rajatutkimukseensa 4 500 Suomessa vieraillutta venäläistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.