Mainos

Suomalainen laskuvarjohyppyporukka Venäjällä: Näin unohdetaan duunihuolet!

Yli 20 suomalaista ja tusina virolaisia on kahdeksan päivää Venäjällä hyppäämässä laskuvarjoilla.

Porukka on majoittunut Kolomnan kaupungissa sijaitsevaan Aerograd-laskuvarjohyppykeskukseen. Kolomna sijaitsee noin 120 kilometriä Moskovasta etelään.

Joukon mukana on Jouni Siljander, joka kertoi tunnelmistaan MTV3 Uutisille.

– Todella hyvät tunnelmat, tosi mageeta. Unohdetaan duunihuolet, ollaan täällä, lomaillaan ja hyvällä kelillä hypätään lentokoneesta. Mikäs sen makeampaa!

Siljander on hypännyt kuusi vuotta. Venäjän reissu on hänen ensimmäinen hyppyreissunsa ulkomailla.

– Kerran vuodessa järjestetään reissu tänne suunnilleen samoihin aikoihin. Olisikohan nyt kahdeksas kerta, kun täällä on suomalaisia isommalla porukalla. Jotkut saattavat lähteä tänne omin päin kesä-heinäkuussa, mutta suurin osa käy juuri tällä matkalla.

– Talvisin moni suomalainen käy hyppäämässä Californiassa Zephyrhillsillä. Joskus lähdetään myös Viroon, mutta se on melko harvinaista.

Venäjän-reissulla hypätään neljästä kilometristä. Suomalaisporukan tarkoituksena on saada 40 hyppyä täyteen jokaiselle.

– Mutta se riippuu keleistä. Huonolla ilmalla ei hypätä.

Hienot maisemat, enemmän hyppyjä

Hypätessä ehtii nähdä myös maisemia.

– Tosi mageet maisemat, varmaan 300 metriä leveä joki tuossa vieressä. Maisemia ehtii katsella varsinkin, kun varjon varassa liitelee. Yksikin hyppy meni varmaan viisi kilometriä ulos lentokentältä, kun avattiin varjot, mutta oli niin kova tuuli, että päästin kentälle. Joen yli muutaman sadan metrin korkeudessa, se on mageeta.

Venäjällä ehtii hypätä enemmän kuin Suomessa, sillä Aerogradissa laskuvarjon pakkaavat ammattilaiset.

– Suomessa pitää itse pakata. Sitä ei jaksa silloin hypätä niin paljon, sillä pakkaaminen vie paljon energiaa. Täällä voi hypätä jopa 12 hyppyä päivässä, kun Suomessa määrä jää ehkä kahdeksaan.

Venäjä houkuttelee laskuvarjohyppääjiä myös edullisuutensa ansiosta. Siljanderin kahdeksan päivän hypyt, majoitukset, ylläpito ja matkat Suomesta Kolomnaan maksavat yhteensä alle 2000 euroa. Vastaava kahden viikon Kalifornian-reissu maksaa jopa 5000 euroa.

Siljanderille tärkeää on myös reissun yhteishenki.

– Täällä on halvempaa hypätä ja Venäjälle kannattaa lähteä ihan vain matkustelun vuoksi. Siisti matka porukalla ja kun hommat tehdään yhdessä, se on vain mageempaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.