Suojele älypuhelinta kylmyydeltä – lue vinkit!

Älypuhelimia ei ole tarkoitettu äärimmäisessä kylmyydessä käytettäväksi. Lue vinkit, joiden avulla suojaat puhelintasi kylmimmillä keleillä.

Älypuhelimet ja tabletit eivät reagoi kylmyyteen hyvin.

Jos sosiaalisen median kanavia täytyy kuitenkin päivittää tai ystävälle soittaa – kylmyydestä huolimatta – , kannattaa tutustua seuraaviin vinkkeihin.

Kylmän sään kosketusnäyttövinkit

Talvikamppeet pitävät olon mukavan lämpimänä, mutta lapaset ja hanskat eivät toimi hyvin yhteen kosketusnäytön kanssa. Ne vaativat toimiakseen kehon kykyä johtaa sähköä ja paksu villakangas estää näyttöä reagoimasta kosketukseesi. On kuitenkin olemassa erityisiä kosketusnäyttöhanskoja, joiden avulla käytät puhelintasi kylmässäkin.

Myös kosketusnäytöille suunnattu kynä toimii pikkutarkempaan työskentelyyn. Hätätapauksessa voit kokeilla myös nenänpäätäsi, mutta kovin tarkasti sillä on vaikea tähdätä.

Mitä puhelimelle tapahtuu kylmässä?

Jotkin älypuhelinvalmistajat ovat ilmoittaneet ihannelämpötilan, jossa laitteet toimivat parhaiten. Esimerkiksi iPhone 5S kestää suljettuna lämpötiloja -20–+45-asteikon väliltä. Kun puhelin on päällä, lämpötila-asteikko on kapeampi. Apple suositteleekin, että kun puhelin on käytössä, sitä ei tulisi käyttää lainkaan, jos lämpötila on pakkasen puolella. Jotkin toiset puhelimet kestävät hieman matalampia lämpötiloja. Puhelimen käyttöohjeisiin kannattaakin tutustua huolella.

Litiumioniakkujen suorituskyky heikkenee kylmässä. Akku voi kulua nopeammin tai puhelin voi sammua yhtäkkisesti. Ongelmat ovat väliaikaisia ja akun tulisi käyttäytyä normaalisti, kun puhelin viedään taas lämpimään.

Jos puhelin sammuu yhtäkkiä kylmässä, sitä ei kannata laittaa uudelleen päälle ennen kuin se on viety sisälle ja se on ehtinyt lämmetä. Jos laitat puhelimen heti päälle, voit aiheuttaa sille vahinkoa ja lyhentää akun elinikää.

Akkujen lisäksi myös muut älypuhelinten osat, kuten näytöt, voivat toimia huonosti kylmässä. Pakkasella näytöt ovat esimerkiksi herkempiä menemään rikki.

Estä puhelimen jäätyminen

Estääksesi puhelimien liiallisen kylmettymisen, älä jätä niitä viileisiin paikkoihin, kuten pysäköityyn autoon. Puhelin kannattaa jemmata sisätaskuun, jossa ruumiinlämpö lämmittää sitä. Jos sinun on pakko jättää puhelin jonnekin palelemaan, sammuta se.

Kännykkäkotelo voi myös auttaa pitämään puhelinta hieman lämpimämpänä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat