Mainos

Summan tehtaan uusi elämä työllistää 240

Metsäyhtiö Stora Enso on tehnyt hyvät kaupat. Yhtiö myi lakkautetun Summan tehtaansa 40 miljoonalla eurolla hakukoneyhtiö Googlelle. Tyhjillään olevaan teollisuuskiinteistöön tulee Googlen tietotekniikkakeskuksen lisäksi neljä WinWinD:n tuulivoimaturbiinia. Stora Enson sijoittajasuhteiden ja talousviestinnän johtaja Ulla Paajanen-Sainio kertoo, että hanke työllistää Haminan seudulla 240 ihmistä.

- Olemme etsineet aktiivisesti sekä Summaan että Kemijärvelle vaihtoehtoista teollista toimintaa. Olemme nyt solmineet kaupan Googlen kanssa, jossa Google ostaa Summan tehtaan rakennuksen 40 miljoonalla eurolla. Google on osa kokonaisrtakaisua, jonka olemme Summan tehtaalle saaneet. Toinen osa on Haminan kaupungin alueelle sijoittunut WinWinD, joka pystyttää neljä tuuliturbiinia Summan tehtaan alueelle, Paajanen-Sainio selvittää MTV:n uutisille.

40 miljoonaa euroa käytetystä teollisuuskiinteistöstä tuntuu kuitenkin suurelta summalta tällaisessa kaupassa. Paajanen-Sainio myöntää, että Stora Enso on kauppaan tyytyväinen.

- 40 miljoonaa on hyvä summa kiinteistöstä. Tosin täytyy muistaa, että Summan tehdas on hyvällä paikalla ja veden äärellä on jopa oma satama. Google näkee tämän ilmeisesti tärkeänä investointina heille, koska eivät he varmasti muutoin tällaista isoa investointia tekisi tällaisina taloudellisina aikoina.

Paajanen-Sainio haluaa korostaa, että rakennemuutospaikkakunnillekin löytyy hyviä ratkaisuja lisäarvoa tuottavilta teollisuuden aloilta, jos tahtoa vain löytyy.

Google aikoo perustaa Summan tehtaan tiloihin tietotekniikkakeskuksen, joissa on määrä pyörittää yhtiön palvelimia ja sovelluksia. Muuta Googlen suunnitelmista ei vielä tiedetäkään. Maajohtaja Petri Kokko ei ole vielä suostunnut arvioimaan, kuinka paljon ihmisiä tietotekniikkakeskus työllistää. Myös hankeen aikataulu on täysin auki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.