Mainos

Sukupuutto uhkaa joka kuudetta nisäkäslajia Euroopassa

Äärimmäisen uhanalaisiin lajeihin luetaan Euroopassa muun muassa espanjanilves, Välimeren munkkihylje, vesikko ja naali, jota vielä tavataan Suomessa.

Joka kuudes Euroopan nisäkäslaji on vaarassa kadota, ja neljännes mantereen nisäkäslajeista on hupenemassa. Näin arvioidaan Euroopan komission ja Maailman luonnonsuojeluliiton (IUCN) teettämässä tutkimuksessa.

Äärimmäisen uhanalaisiin lajeihin luetaan Euroopassa myös maailman uhanalaisin kissaeläin espanjanilves, Välimeren munkkihylje, vesikko ja naali, jota vielä tavataan Suomessa.

Euroopan laajuinen selvitys julkistettiin Sveitsissä kansainvälisenä biodiversiteettipäivänä tänään. Myös EU-maat ovat sitoutuneet torjumaan luonnon monimuotoisuutta uhkaavaa lajikatoa. Kansainväliseksi tavoitteeksi on asetettu lajikadon puolittaminen vuoteen 2010 mennessä.

- Selvitys todistaa, että moni Euroopan nisäkäslaji hupenee hälyttävää vauhtia. Meillä on kuitenkin vielä voimavaroja kääntää kehityskulun suuntaa, kuten visentin kohdalla kävi, sanoi IUCN:n toiminnanjohtaja Julia Marton-Lefevre.

Visentti, amerikkalaisen biisonin eurooppalainen serkku, on saatu pelastettua sukupuutolta.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.