Mainos

Sujuu se bussimatka näinkin? Katso lumikaaoskuvia

MTV3 - Miia Hakkarainen - Iida Ylinen

Lumentulo on tuonut tänään väriä päivään ja aiheuttanut monenmoisia yllätyksiä etenkin liikenteessä.

Autoilijoille lumentulo on ollut haastavaa, kun näkyvyys teillä on ollut huonoa. Lisäksi monet autot ovat jääneet jumiin kinoksiin.

Esimerkiksi Espoon Karakalliossa testattiin bussimatkustajien kuntoa, kun kyyditettävät joutuivatkin antamaan kyytiä nietokseen juuttuneelle linja-autolle.

Taksinkuljettaja Jukka Paavilainen oli sen sijaan vielä iltapäivällä onnistunut välttämään lumipenkat.

– No, kyllä se täällä lumessa tarpoessa on mennyt, mutta vielä ei ole jääty kiinni kinokseen kertaakaan. Mutta todella haastava keli tänään on ollut.

Paavilainen enteili, että etenkin huomisaamuna liikenteessä saattaa vallita melkoinen ruljanssi.

– Kyllä siinä kaupunki ja kiinteistöt on kovilla. Nyt täytyy töihin lähtijöiden jo tänään suunnitella, miten pääsee tässä kelissä ja näissä lumissa etenemään.

Helsinkiläisellä Thor Östermanilla oli jo suunnitelmat valmiina huomiselle.

– Voi olla, että tulee etäpäivä. Tosi huonosti on aurattu ainakin tähän mennessä. Katsotaan mikä tilanne on huomenna, jos tässä koko yön lunta sataa.

Kaikkia lumentulo ei kuitenkaan haitannut. Esimerkiksi Helsingin kaupungin lumityöntekijä Matti löysi lumisateesta jopa myönteisiä puolia.

– Näitä lumisateita on ollut tänä vuonna niin paljon, että näihin on jo tottunut. Sitten tässä on se hyvä puoli, että tämä on kevyttä pakkaslunta, jota on paljon kevyempi työntää kuin loskaa, Matti summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.