Mainos

Ajokeli jatkuu karmeana - varo näitä paikkoja

Tieliikenteessä on vältytty vakavilta onnettomuuksilta paikoin erittäin huonosta ajokelistä huolimatta. Liikkuvasta poliisista arvioidaan, että tänään on tapahtunut jopa vähemmän onnettomuuksia kuin normaalisti sunnuntaisin.

– Näyttäisikin siltä, että ihmiset ovat hiihtoloman vietossa, eikä tänään ole sellaista ajamisen tarvetta kuin yleensä, sanoo tilannekeskuksen päivystäjä Tomi Stenberg.

Kinoksissa on kuitenkin kymmeniä autoja jumissa kymmenillä teillä. Autoilijoita kehotetaan ajamaan varovasti, varaamaan matkaan tavallista enemmän aikaa ja ottamaan lumilapio mukaan.

Stenberg muistuttaa, että tarpeeton ohituskaistalla ajaminen haittaa näkyvyyttä.

– Irtolumi pöllyää tiellä, kun siellä ajetaan. Kaikista pahin paikka ajaa on ohituskaista, jota vähemmän käytetään. Kun sille puolelle menee ajamaan, niin takana ajavat eivät enää näe mitään.

Koko maahan on annettu varoitus huonosta tai erittäin huonosta ajokelistä lumisateen ja kovan tuulen vuoksi.

Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan ongelmia syntyy erityisesti pienemmillä teillä.

– Tuuli on nyt niin kova ja lumi on kevyttä, että lumi lentää joka puolelle ja kinostuu. Enemmän tämä on ongelma alemmalla tieverkolla, mutta pääteilläkin löytyy vaaralliseksi luokiteltavia kohtia. Esimerkiksi järvien penkoilla ja siltojen kohdilla voi kaiteen viereen kinostua lunta, sanoo liikennepäivystäjä Ossi Riikonen.

Tieliikennekeskuksen säätutkakuvien perusteella iltaa kohden olosuhteisiin on tiedossa ainakin pientä helpotusta.

– Ennusteiden mukaan tuulen pitäisi ainakin vähän laantua ja silloin kinostuminen vähentyy. Pienemmillä teillä ei kuitenkaan vie kuin pari tuntia, kun tie on taas lunta täynnä. Auramiehet saa mennä täysillä nyt koko ajan, Riikonen arvioi.

(MTV3)

Katso Iida Ylisen juttu (Seitsemän uutiset 19.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.