Suihkutilan pintamateriaalit

kysymys: Terve Sakke! Haluaisin tietää mitä vaihtoehtoja olisi suihkutilan seiniin laatan tai muovimaton sijaan? Ehkä lasikuitulevyä? mutta mistä saan tietoa sen myynnistä, asennuksesta ja siitä minkälaisen pohjan se vaatii.

Kiitoksia kysymyksestä ja tässä vastaus:

Periaatteessa mikä tahansa vettä läpäisemätön pinta käy, kunhan muistaa kosteutta koskevat varotoimet. Koettuja materiaaleja ovat laatta, muovi ja maali.

Kovat vettä läpäisemättömät pintalevyt suojaavat suihkusta tulevalta vedeltä. Ongelmana saattaa olla levyn ja seinän väliin kertyvä kondensiokosteus eli vesihöyry tiivistyy pintoihin, mutta ei pääse tuulettumaan pois. Maali ja muovi muodostavat tiiviin kerroksen, jonka läpi kosteus ei pääse. Laatta päästää veden läpi, mutta sen alla oleva vesieriste pysäyttää sen. Nämä pinnoitteet ovat tiiviisti seinää vasten eli kondensiopintaa ei ole.

Eräänlainen yleisperiaate on, ettei kahta vesieristyspintaa saa olla siten, että niiden väliin jää ainetta. Muutoin tähän väliaineeseen kertyvä kosteus ei pääse tuulettumaan pois. Lasikuitulevyn tapauksessa tämä tarkoittaa kahta vaihtoehtoa: joko levy saadaan täysin tiiviisti kiinni seinään tai seinän ja levyn väliin jätetään tuuletusrako.

Myynnistä ja asennuksesta saa tarkemmat tiedot rautakaupasta.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja