Mainos

Stude Oy:n sijoituspalvelut jäihin

Rahoitustarkastus on kieltänyt vantaalaista Stude Oy:tä tarjoamasta tai markkinoimasta toistaiseksi sijoituspalveluja, koska yhtiötä uhkaa ilmeisesti maksukyvyttömyys. Vaarana on myös, että sijoittajien korvausrahasto voi joutua korvaamaan sijoittajien saamiset.

Rata kehottaa asiakkaita ottamaan suoraan yhteyttä Stude Oy:öön ja sopimaan käytännön jatkotoimista. Ratan antama päätös toimintakiellosta ei estä varojen palauttamista tai siirtämistä takaisin asiakkaille, muille sijoituspalveluja tarjoaville yrityksille tai luottolaitoksille.

Studen toimintakielto on yksittäistapaus, sanoo Ratan apulaisjohtaja Anneli Tuominen.
-Suomessa on viitisenkymmentä välitystoimintaa ja omaisuuden hallintaa harjoittavaa yritystä. Muissa yrityksissä ei ole havaittu epäselvyyksiä ei yhtään ainutta tutkimusta ole Studen lisäksi meneillään. Stude on pienehkö sijoitusrahasto-osuuksia tarjoava yritys, ei siis mikään varsinainen pörssisijoitusyhtiö.

Tuominen korostaa lisäksi, että Stude voi jatkaa toimintaansa, jos sen talous riittävästi kohenee. Toinen vaihtoehto on toimiluvan peruuttaminen, jota Rata hakee tarpeen tullen valtiovarainministeriöltä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.