Entistä kilpahiihtäjä Marjo Matikainen-Kallströmia ja ex-hiihtojohtaja Esa Klingaa vastaan ei nostettu syytettä liittyen STT-dopingjuttuun.
Matikainen-Kallström ei ole koskaan antanut positiivista dopingnäytettä, mutta hänet vedettiin mukaan dopingväitteisiin vuonna 2008.
Matikainen on maamme historian suurimpia urheilusankareita. Hänet valittiin Vuoden urheilijaksi 1986, 1987 ja 1989.
Nelosen IS-urheilu-uutiset väitti 8.4.2008, että hiihtäjä Marjo Matikaisen pöydällä oli epo-hormonipullo hiihtomaajoukkueen leirillä marraskuussa 1988. Nelosen mukaan heillä on asiasta kahden maajoukkuejäsenen valaehtoinen lausunto. Nelosen mukaan heillä ei ole näyttöä siitä, että pullo olisi varmuudella kuulunut Matikaiselle.
- Epoa en ole koskaan nähnyt enkä ole koskaan käyttänyt, Matikainen-Kallström vakuutti MTV3:lle.
Lue myös:
Matikaisen epo-pulloväitteen esittäjä julki
Oman hiihtouransa jälkeen Matikainen toimi Hiihtoliiton johtokunnan jäsenenä ja oli vaatimassa korvauksia STT:n virheellisten dopinguutisten johdosta. STT väitti, että Hiihtoliiton johtavat henkilöt olisivat olleet kiinnostuneita kasvuhormoneista vuonna 1996. Käräjäoikeus määräsi STT:n maksamaan Matikainen-Kallströmille 30 000 markan korvaukset vuonna 1999, mutta hovioikeus jätti Matikaisen korvausten ulkopuolelle vuonna 2000.
Kari-Pekka Kyrö sanoi, ettei ole keväällä 2008 leimahtaneen kohun alkuunpanija, mutta hyökkäsi 19.6.2008 Matikainen-Kallströmia vastaan.
- STT-jutussa yksi valehtelijoista on ilman muuta ollut Marjo Matikainen, ei siitä ole minulla ollut minkäänlaista epäilystä, Kyrö sanoi ja kuvasi 1980-luvun lopun menestyshiihtäjän saavuttaneen maineensa ja menestyksensä dopingaineilla.
Matikainen-Kallström ei halunnut kommentoida Kyrön väitteitä eikä spekuloida, kuka epo-pulloväitteen taustalla on.
- Tämä vaikuttaa ihan poliittiselta ajojahdilta, kansanedustajana toimiva Matikainen-Kallström totesi häneen kohdistuneista väitteistä.
Matikainen saavutti urallaan olympiakultaa, kaksi maailmanmestaruutta sekä kaikkiaan kahdeksan henkilökohtaista arvokisamitalia ja kolme maailmancupin kokonaisvoittoa.
Lue myös:
Neljä syytettä dopingjutussa
(MTV3)