Stressaa vähemmän – pidä nämä aina mukanasi!

Oikeat tavarat oikealla hetkellä voivat olla kultaakin kalliimpia, mitä mielenrauhaan tulee. Jos nälkäisille lapsille löytyy kassin pohjalta muutama välipalahedelmä tai käteisrahaa bussimatkaan, sinun ei tarvitse turhaan stressata pikkuasioista, vaan voit keskittyä olennaiseen – lue, mitä tavaroita kannattaa aina kuljettaa mukana.

Sateenvarjo tai pieni käteisraha saattavat pelastaa päiväsi jos kiire on kova. Näiden tavaroiden avulla voit nauttia stressittömämmästä elämästä, eikä niiden mukana kantaminen ole suuri vaiva.

1. Pidä postimerkkejä mukanasi

Tärkeitä kirjeitä ja syntymäpäiväkortteja postitetaan yleensä aina pienellä kiireellä, joten pidä mukanasi aina muutamaa postimerkkiä, jolloin muistettavien postittaminen helpottuu.

2. Käteistä kassiin

Näin pankkikorttienkin aikakaudella käteistä kannattaa aina olla hieman mukana, sillä koskaan et tiedä, jos tarvitset pikkurahaa bussilippuun, kuntosalin lukkokaappiin tai parkkimaksuun.

Myös lasten menot saattavat vaatia pikkurahaa, joten sitä on hyvä olla aina vaivattomasti käsillä.

3. Sadesuoja kassin pohjalle

Kokoontaitettava sateenvarjo tai pieneen kokoon taiteltava sadetakki voivat pelastaa päiväsi, jos taivas ei ole kauneimmillaan. Pidä niitä siis aina mukanasi, sillä koskaan ei tiedä milloin aurinko painuu pilveen.

Kokoontaitettava sadeviitta kannattaa antaa myös lapsen mukaan näin keväällä, sillä sää vaihtelee nopeasti ja kevät on vilustumisen kulta-aikaa.

4. Pieni välipala pitää tyytyväisenä koko perheen

Nälkäisenä kaikki on hieman huonommin – pidä siis aina pientä välipalaa mukanasi etenkin jos tiedät, ettei sinulla ole aikaa suunnata kauppaan. Banaani tai muutama välipalakeksi piristää yllättävän paljon.

Nälkäiset ja äkäiset lapset saa myös tyytyväisiksi pienen välipalan avulla.

5. Laastaria ja särkylääkettä

Jokanaisen eloonjäämispakkaus ei olisi mitään ilman laastareita ja särkylääkettä. Jos uudet kengät tekevät rakon kantapäihin tai kärsit yllättävästä pääkivusta, voivat ensiapupakkauksen apurit pelastaa päiväsi.

6. Hiuspompula tai pinnejä

Pitkähiuksisen ei kannata lähteä minnekään ilman pompulaa ja pinnejä, sillä jossain vaiheessa päivää haluat kuitenkin laittaa hiuksesi kiinni.

7. Kuukautissuojia

Tarvinneeko perustella? Tämä vaiva voi yllättää missä ja milloin vain ihan kenet tahansa. Myös unohtelevaisen ystävän päivä on helppo pelastaa muutaman tamponin avulla.

8. Avaimet talteen

Varaa käsilaukustasi yksi kolo, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan avaimillesi. Myös puhelinta on hyvä säilyttää aina samassa paikassa, sillä hälyttävän kännykän kaivaminen sekaisesta käsilaukusta aiheuttaa turhaa lisästressiä.

9. Kynä mukaan

Se on aina hukassa eikä koskaan mukana, kun sitä tarvitsee.

10. Lämmin vaate

Ohut neuletakki tai huivi ei vie paljoakaan tilaa käsilaukussa, mutta lämmittää mukavasti jos ilma kylmenee.

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja