Mainos

Stora Enson valtaus päättynyt Brasiliassa

Maatyöläiset ovat aikaisemminkin järjestäneet mielenosoituksia Stora Enson metsäviljelmillä.

Stora Enson metsäviljelmän valtaus Brasiliassa on yhtiön mukaan päättynyt. Eilen alkaneeseen valtaukseen osallistui noin 500 maatyöläistä.

Stora Enson viestintäjohtaja Jorma Westlund arvioi, ettei yhtiö ollut valtauksen varsinainen kohde, vaan maatyöläisten mielenosoituksen tavoitteena oli herättää huomiota ja painostaa siten Brasilian hallitusta toteuttamaan maauudistus.

Hänen mukaansa maattomien liike on varsin vaikutusvaltainen Brasiliassa. Maatyöläiset ovat aiemminkin järjestäneet mielenosoituksia Stora Enson metsäviljelmillä, mutta heidän järjestönsä ei ole pyrkinyt keskusteluihin yhtiön kanssa, Westlund kertoo.

Valtaus tapahtui Stora Enson viljelmällä Brasilian eteläosassa. Sen järjesti Via Campesina -järjestö, joka puolustaa maatyöläisten ja pienviljelijöiden oikeuksia eri puolilla maailmaa.

Via Campesinan mukaan kasvustoltaan yksipuoliset puuviljelmät muuttavat alueen "vihreäksi autiomaaksi". Järjestö syyttää verkkosivuillaan metsäyhtiöitä laajojen ympäristötuhojen aiheuttamisesta sekä pienviljelijöiden ja alkuperäiskansojen elinmahdollisuuksien tuhoamisesta. Nimeltä järjestö mainitsee brasilialaisen metsäyhtiön Aracruzin sekä Stora Enson.

Puuviljelmien lisäksi järjestö vastustaa muun muassa biopolttoaineviljelmiä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.