Mainos

Steveco irtisanoo yli 100 henkeä

Kotkassa ja Haminassa toimiva satamaoperaattori Steveco Oy irtisanoo noin 135 työntekijäänsä. Irtisanomiset koskevat yhdeksää prosenttia yrityksen henkilöstöstä ja ne toteutetaan kevättalveen 2001 mennessä.
Kotkasta vähennettävä määrä on 82 ja Haminasta 53 henkeä.

Steveco Oy:n toimitusjohtajan Juha Silvannon mukaan irtisanomisilla pyritään säilyttämään toiminnan jatkuvuus ja kilpailukyky. Ahtaajat suostuivat joustaviin työaikoihin Kotkan ja Haminan satamissa paikallisella sopimuksella kaksi viikkoa sitten. Uusi työaikamalli on Silvannon mukaan antanut mahdollisuuden säilyttää osan vähennyksen kohteina olleista työpaikoista.

Yhtiön tekemissä eri kartoituksissa on liipasimella ollut 100-250 työpaikkaa, Silvanto sanoo.
-Steveco Oy:n kilpailukyky on kehittynyt jo pitemmän aikaa epätyydyttävästi. Vuonna 1998 yhtiön tulos oli tappiollinen, viime vuonna se oli heikko ja tänä vuonna konsernin tulos on niukasti tappiollinen. Henkilöstön vähennyksillä paikkaamme budjettia noin 20 miljoonalla markalla markalla, Silvanto sanoo.

Henkilöstöryhmät eri mieltä


Kotkan sataman pääluottamusmies Jorma Laine muistuttaa, ettei yt-neuvotteluissa ole päästy sopimukseen irtisanomisista. Tulkinta on hänen mukaansa yhtiön oma tulkinta ja "yt-sirkus" vietiin läpi ainoastaan sen takia, että neuvotteluvelvoite saatiin täytetyksi. Henkilöstöryhmien edustajista ei yksikään nähnyt tarvetta näin suuriin vähennyksiin, Laine sanoo.

Steveco selvittää halukkuuden eläkeratkaisuihin elokuun puoliväliin mennessä. Kysely lähetetään kaikille yhtiön 127:lle yli 58-vuotiaalle työntekijälle ja irtisanomisten kohdentuminen ratkaistaan elokuun loppuun mennessä.

-Vastaamme yhtiön toimiin vasta sitten kun jotakin konkreettista tapahtuu. Odotamme elokuun loppuun, eli ennakkotoimiin emme ryhdy, Laine sanoo. Irtisanomiset kohdistuvat kaikkiin henkilöstöryhmiin. Suurin ryhmä on ahtaajat, joita Steveco on irtisanomassa vajaat sata.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.