Sotilaat määrättiin valvomaan liikkumisrajoituksia Malesiassa – "Armeijan avulla tiukemmat määräykset saadaan toimimaan"

Malesiassa hallitus määrää sotilaat auttamaan poliisia, jotta kansalaiset saadaan noudattamaan koronavirusepidemian vuoksi määrättyjä tiukkoja liikkumisrajoituksia.

Malesiassa koulut on suljettu ja valtaosa liikkeistä on kiinni. Ihmisiä on ohjeistettu pysymään kotona.

Ihmiset ovat kuitenkin toistuvasti lähteneet ulos puistoihin ja syömään ohjeista piittaamatta.

– Olemme vakuuttuneita, että armeijan avulla tiukemmat määräykset saadaan toimimaan. Monet eivät edelleenkään välitä hallituksen ohjeista, perusteli puolustusministeri Ismail Sabri Yaakob.

Malesia otti tiukat määräykset käyttöön sen jälkeen, kun tartuntojen määrä röyhähti nopeasti ylöspäin. Valtaosa niistä on kytköksissä kuun alussa Kuala Lumpurin lähellä pidettyyn muslimien uskonnolliseen kokoontumiseen.

Malesiassa on tähän mennessä rekisteröity 900 koronavirustartuntaa, mikä on eniten missään Kaakkois-Aasian maassa. Kaksi ihmistä on kuollut virukseen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.