Sorsaa, haudutettua punakaalia, perunaa ja kesäkurpitsalastuja 21.8.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana keittiömestari Henrik Poulsen ravintola Lehtovaarasta valmistamassa sorsaa.

Sorsaa a la Poulsen


(4:lle)

2 patavalmista sorsaa
2 porkkanaa
1 sipuli
4 dl vettä
2,5 dl kermaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä
2 rkl sinihomejuustoa
suolaa, pippuria

1. Paahda sorsia tulikuumalla pannulla hetki jokapuolelta. Puolita porkkanat ja sipulit ja paahda myös ne.
2. Nosta sorsat, porkkanat ja sipuli uunivuokaan ja kaada joukkoon vesi.
3. Paista uunissa 170 asteessa 45-55 minuuttia. Valele muutaman kerran.
4. Ota paistoliemi talteen ja siivilöi se. Kiehauta lientä hetki ja lisää joukkoon sinihomejuusto, hyytelö ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kasaan. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen.
5. Kun lintu on vähän jäähtynyt, irrota rintafileet, koipi- ja muut lihat. 6. Kuumenna lihapalat pannulla, tarjoa kastikkeen, haudutetun punakaalin, lohko- tai tankoperunoiden ja kesäkurpitsaviipaleiden kanssa. Koristele lautanen mustaherukkasiirapilla. 7. Mustaherukkasiirapin saat keittämällä mehua, vesitilkkaa ja sokeria miedolla lämmöllä niin, että tilavuus pienenee puoleen. Jäähdytä.

Haudutettu punakaali

400 g punakaalia
4 rkl voita
1 dl punaviiniä
1 dl vettä
4 rkl siirappia
1 tl neilikoita
1 tl suolaa

1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi ja lisää ne voisulaan kattilaan. Kuullota hetki.
2. Lisää muut aineet ja hauduta noin 30minuuttia. Lisää nestettä, jos on tarpeen.

Perunat

3-4 uuniperunaa
tilkka öljyä tai nokare voita

1. Kypsennä pistellyt uuniperunat kovan kypsiksi 180-200 asteessa noin tunti. Jäähdytä ja leikkaa tangoiksi ja paista pannulla juuri ennen tarjoilua.
2. Tai lohko hyvin pestyt perunat ja kypsennä ne 200-225 asteessa öljytyllä uunipannulla 30-45 minuuttia.

Kesäkurpitsalastut

1 kesäkurpitsa
nokare voita tai tilkka öljyä
pippuria
(yrttejä)

1. Leikkaa kurpitsa juustohöylällä pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
2. Paista hetki pannulla. Mausta.

Lue myös:

    Uusimmat