Toim. Kati Nappa
Vieraana keittiömestari Henrik Poulsen ravintola Lehtovaarasta valmistamassa sorsaa.
Sorsaa a la Poulsen
(4:lle)
2 patavalmista sorsaa
2 porkkanaa
1 sipuli
4 dl vettä
2,5 dl kermaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä
2 rkl sinihomejuustoa
suolaa, pippuria
1. Paahda sorsia tulikuumalla pannulla hetki jokapuolelta. Puolita porkkanat ja sipulit ja paahda myös ne.
2. Nosta sorsat, porkkanat ja sipuli uunivuokaan ja kaada joukkoon vesi.
3. Paista uunissa 170 asteessa 45-55 minuuttia. Valele muutaman kerran.
4. Ota paistoliemi talteen ja siivilöi se. Kiehauta lientä hetki ja lisää joukkoon sinihomejuusto, hyytelö ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä kasaan. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen.
5. Kun lintu on vähän jäähtynyt, irrota rintafileet, koipi- ja muut lihat. 6. Kuumenna lihapalat pannulla, tarjoa kastikkeen, haudutetun punakaalin, lohko- tai tankoperunoiden ja kesäkurpitsaviipaleiden kanssa. Koristele lautanen mustaherukkasiirapilla. 7. Mustaherukkasiirapin saat keittämällä mehua, vesitilkkaa ja sokeria miedolla lämmöllä niin, että tilavuus pienenee puoleen. Jäähdytä.