Mainos

Sorsa haluaa KGB-kirjan käsittelyn Julkisen sanan neuvostoon

Entinen pitkäaikainen pääministeri Kalevi Sorsa vaatii Julkisen sanan neuvostoa tutkimaan tapaa, jolla Oleg Gordievskin ja Inna Rogatshin "Sokea peili" -kirjaa on käsitelty suomalaisissa tiedotusvälineissä. Sorsan mielestä tämä on tarpeen, koska politiikan ihmisillä ei ole samaa mahdollisuutta ryhtyä ajamaan herjauskannetta kuin tavallisilla ihmisillä voisi olla.

Tuohtunut Sorsa luonnehtii viikko sitten julkistettua teosta "häväistyskirjaksi" tämänpäiväisessä Turun Sanomien kolumnissaan.

Entinen KGB-eversti Gordievski ja kirjailija Rogatshi kirjoittavat Neuvostoliiton tiedustelupalvelun toiminnasta ja sen suomalaisista apureista. KGB:n "omana miehenä" laajimman esittelyn saa juuri Sorsa.

Kirjan mukaan Sorsan asemaa KGB:n yhdyshenkilönä todistaa se, että hänen 50-vuotispäivänsä lahja-asiaa käsiteltiin Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomiteassa. Sorsa kiistää väitteet salaisesta lahjasta ja huomauttaa, että tällaisia lahjoja tulee korkeissa virallisissa tehtävissä joka suunnalta.

Hän kysyy, kumman puolen lahjalla olisi pitänyt julkisuudessa kerskua, antajan vai saajan.
-Ja miksi vain Neuvostoliiton lahja leimataan epäilyttäväksi, Sorsa jatkaa.

Sorsan mukaan huomiota herättänyt lahja oli kuuden pikarin snapsisetti, joka "näyttää hopealta vaikkei selventäviä merkintöjä ole".

Julkisen sanan neuvosto on tiedonvälityksen sisäinen kunniatuomioistuin, joka valvoo hyvän lehtimiestavan noudattamista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.