Mainos

Sopivatko sinulle punaiset hiukset?

Palavanpunainen, romanttisen vaalea vai klassisen ruskea – mikä väri sopii sinulle parhaiten? Näillä Marie Clairen vinkeillä valitset oikean sävyn ja saat sen kestämään luonnollisena pitempään.

Jos kaksi seuraavista vaihtoehdoista pätee sinuun, punainen voi olla sinulle sopivin hiusväri:

– Ihonvärisi on lähellä vaaleanpunaista. Siihen on helpompi löytää sopiva punaisen sävy, kuin esimerkiksi kullan- tai oliivinsävyiseen ihoon.

– Et ole seinäruusu. Punainen on päitä kääntävä sävy ja sinun on oltava tarpeeksi itsevarma kestääksesi katseet.

– Hiuksesi ovat kohtalaisen hyväkuntoiset. Jos suortuvasi ovat hyvin kuivat tai vaurioituneet, punaisten värimolekyylien on vaikea kiinnittyä niihin. Jo hyväkuntoisistakin hiuksista punainen sävy hälvenee muita nopeammin.

Parhaan punaisen säilyttääksesi:

1. Pese hiuksesi niin harvoin kuin mahdollista. Paras pesuväli olisi kahdesti viikossa. Joka toinenkin päivä riittää, jos hiuksesi ovat helposti rasvoittuvat tai hyvin hennot. Niinä päivinä, jolloin et pese hiuksiasi, voit tarvittaessa huuhdella ne haalealla (ei koskaan kuumalla) vedellä tai käyttää kuivashampoota.

2. Vältä kovia shampoita. Esimerkiksi useimmat hilseshampoot eivät tee hyvää värjätyille hiuksille, mutta punapäille ne ovat vielä kohtalokkaampia, sillä väri saattaa haalistua jo muutamassa viikossa.

3. Suojaa hiuksia! Punainen hiusväri hapettuu muita nopeammin. Jos vietät paljon aikaa ulkona, suosi muotoilutuotteita, jotka sisältävät uv-suojan, tai peitä kutrisi hatulla tai huivilla.

4. Munakoison sävy ei imartele ketään. Purppuranpunainen ei näytä luonnolliselta ja harvoin sopii kenellekään. Valitse mieluummin kuparin, kastanjanruskean tai mansikan sävyä lähenteleviä punaisia.

Meikkivinkit punapäälle:

1. Vältä tummaa, savunsävyistä silmämeikkiä. Se kilpailisi liikaa huomiota herättävän hiusvärisi kanssa.

2. Think pink! Vastoin vanhanaikaisia käsityksiä, pinkit huuli- ja poskipunat näyttävät punapäillä upeilta.

3. Ei ole suositeltavaa värjätä kulmakarvoja samalla sävyllä, sillä lopputulos näyttää helposti oudolta.

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Marieclaire.com

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.