Sopivassa suhteessa: Rakkaus pitää ansaita

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli vinkkaa, että rakkaus vaatii nuotion tavoin hoitoa kukoistaakseen.

Elli Mäkilä on 1978 syntynyt toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Mäkilän yhteenvedot ihmisrodun päättömyydestä saavuttavat kotikeittiössä sarkastisen kypsyysasteen.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa rakkaudesta, arjesta ja ajan antamisesta omalle mielitietylleen.

"Rakkaus on kuin nuotio, ja jos se jätetään yksin, se joko hiipuu tai sen tuli karkaa. Rakkaus pitää ansaita ja siitä ihmisestä, joka oikeasti haluaa sinua rakastaa, tulee pitää huolta. Rakkaus on pitkälti nimittäin tahtotila – haluanko minä ylläpitää sitä vai en. Niinhän se pappikin kysyy ennen aamenta, että ”tahdotko rakastaa”.

Pitää itse tietää, tahtooko vai ei. Se on joko tai. Toista ei saa jättää yksin rakastamaan, löysään hirteen. Se ei ole oikein sitä ihmistä kohtaan, joka kuitenkin haluaa ansaita sinut ja valvoo öisin, kun yrittää yksin ylläpitää liekkiä."

Mäkilän blogi on huumoriin naamioitu päiväkirja, jonka kokeellisessa keittiössä testiin uhrataan oma käsityskyky, diplomaattisten tyhjänpäiväisyyksien joutuessa leikkuulaudalle. Sana viiltää usein veistä terävämmin.


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja