Mainos

Sopiiko Tuntematon sotilas lasten katsottavaksi?

Onko Tuntematon sotilas liian raaka elokuva esitettäväksi aikaisin päivällä televisiossa?

Aihe nousi tänään pinnalle Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen (Meku) todettua, ettei elokuvaa ei saisi esittää ennen kello viittä iltapäivällä. Mekun mukaan aikaisempi esitysaika ei sovi, koska elokuvan ikäraja on 12.

MTV3 Uutisten Facebook-sivuilla asia herätti runsaasti tunteita. Muutamat näkivät, että keskustelu lähetysajasta on aiheellista.

"Ei sovi lapsille. Ei sovi tuohon lähetysaikaan. Muutenkin voisi miettiä, miten muutoin itsenäisyyttä voisi juhlistaa kuin muistelemalla sotia. Entäs ne vuodet kun maata rakennettiin?"

Suurin osa keskustelijoista ei kuitenkaan nähnyt mitään ongelmaa siinä, että Tuntematon sotilas esitetään aikaisin iltapäivällä.

"Ei voi olla totta, käydäänkö tätä keskustelua elokuvan esitysajasta ihan oikeasti?? Elokuva on tullut varmasti joka ikinen Itsenäisyyspäivä päiväsaikaan viimeisen 40 vuoden ajan eikä kukaan kyseenalaistanut, oliko se meille mukuloille sopivaa katsottavaa."

"Nyt kannattaa herätä. En tiedä monta vuotta on esitetty aikaan, jolloin lapset ei ole vielä nukkumassa. Itse 8-vuotiaasta asti katsottu joka itsenäisyyspäivä, eikä päässä pahasti vikaa ole. Näyttää nuorille vähän muutakin kun bigbrother ja salatut elämät."

"Nykyajan ohjelmat ja pelit on sata kertaa pahempia!"

Moni muistutti, että monet lapsille sopivina pidetyt ohjelmat vaikuttavat huomattavasti väkivaltaisemmilta kuin Edvin Laineen klassikkoelokuva.

"Nykyajan ohjelmat ja pelit on sata kertaa pahempia!"

"Paljon raaempia piirrettyjä sieltä teeveestä tulee nykyään yhtenään."

Keskustelijat totesivat myös, että vanhemmat osaavat itsekin kontrolloida lastensa katsomisia.

"Ihan sama koska esitetään. Jos lapset ei saa katsoa, eihän ole vaikea järjestää niin etteivät katsele. Ei oo poika 11v katsellut aiemmin tuota leffaa, mutta nyt katselee."

"Varmaan vanhemmat voisivat ihan itse kontrolloida sitä, mitä lapset katsovat. Ei kaikessa tarvitse holhoten päättää, että ei kansa, te ette osaa."

Osa oli myös sitä mieltä, että elokuva sopii varsin mainiosti lapsille historian oppitunniksi.

"Jos itsenäisyyden puolesta ei oltais taisteltu niin meillä ei sellaista olisi. Ei itsenäisyyden saaminen ole todellakaan ollut itsestäänselvyys!!! Pitäisi kunnioituksella ottaa toi juhlapäivä. Se on suomen historiaa ja siitä vaan lapset katsokoot että oppivat miten surkeat ajat on ollut ennen viihdekeskuksia ja hoploppeja!"

Yleisradio lähettää Tuntematon sotilas -elokuvan itsenäisyyspäivänä kello 14.05 ikärajakeskustelusta huolimatta.

Mitä mieltä olet itse aiheesta?

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.