Mainos

Soini ei innostu Väyrysen presidenttipelistä

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei innostu Paavo Väyrysen yhteistyöehdotuksesta. Väyrynen (kesk) on valmis lähtemään presidenttikisaan myös perussuomalaisten ehdokkaana.

– Olen mielelläni valmis keskustan ja perussuomalaisten yhteisehdokkaaksi, Väyrynen toteaa Radio Kajauksen haastattelussa.

MTV3 Uutisten tavoittama Soini ei halua ottaa mitään kantaa Väyrysen ehdotukseen.

Soini muistuttaa, että perussuomalaiset eivät ole tehneet vielä päätöstään eikä hänkään omaa henkilökohtaista ratkaisua.

– Parhaillaan mietin omaa ehdokkuuttani enkä nyt halua ottaa kantaa kenenkään avauksiin. Jokainen saa puhua mitä haluaa, niin myös Paavo.

Väyrysen mielestä perussuomalaisten tulisi tukea hänen ehdokkuuttaan jo toimiakseen puolueen linjausten mukaisesti.

– Olen jo vuosia ajanut sellaista Eurooppa-politiikan linjaa, jota Soini on viime vuosina alkanut kannattamaan. Tosin hän ei ota suoraan kantaa esimerkiksi euroratkaisuun, vaan maalailee vain kauhukuvia, mihin ollaan menossa, Väyrynen pamauttaa.

"Paavo on ollut välillä puolesta ja vastaan"

Soini ei kuitenkaan ole aivan samoilla linjoilla Väyrysen kanssa.

– Meidän linja on ollut EU-jäsenyyteen ja Emuun selvä vuodesta 1995. Paavo on ollut välillä puolesta ja vastaan riippuen siitä millä puolella aitaa on milloinkin ollut, ministerinä vai oppositiossa.

Soini näpäyttää Väyrystä myös viime kevään eduskuntavaaleista, jolloin sekä Väyrynen henkilökohtaisesti että keskusta puolueena joutui nielemään rökäletappion.

– En lähde arvioimaan kenenkään, Paavon tai kenenkään muunkaan mahdollisuuksia, vahvuuksia tai heikkouksia. Kansa on ne viimeksi pari kuukautta sitten arvioinut, Soinin muistuttaa.

Soini lupaa ilmoittaa oman päätöksensä lokakuun aikana. Nyt hän sanoo keskittyvänsä harkintaan.

– Jos presidenttikisaan lähtee mukaan, se on niin kova satsaus ja sitoutuminen. Se täytyy lähteä itsestä, omista mahdollisuuksista ja kannatuksesta. Ei tässä mitään kiirettä ole, Soini naurahtaa.

Tähän mennessä kisaan ilmoittautuneiden kova taso saa Soinin kuitenkin innostumaan.

– Pitää olla kovatasoinen, jos tuohon porukkaan lähtee kilvoittelemaan. Presidentin tehtävä on tärkeä, siihen on suhtauduttava vakavasti ja lähdettävä mukaan voittaakseen.

Perussuomalaisten omista joukoista kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ehdotti tänään Timo Soinia oppositiopuolueiden, perussuomalaisten ja keskustan, yhteiseksi presidenttiehdokkaaksi. Siihen Soini tyytyy lähinnä vain naurahtamaan.

– Maailmaan mahtuu paljon puhetta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.