Mainos

Söi ennen vain 500 kilokaloria päivässä – mallin muutoskuvan taustalla uskomaton tarina: "Minäkin ansaitsen olla onnellinen"

Malli jakoi Instagramissa pitkän tarinan itsensä hyväksymisestä.

Useimmat sosiaalisessa mediassa leviävistä ennen ja jälkeen -kuvista näyttävät hoikistavan muutoksen. Ennen pulleampi, nykyään hoikka ja hyvinvoiva. Malli Liza Golden-Bhojwani näyttää kuitenkin erilaisen muutoskuvan, mutta ei lainkaan huonomman.

Liza halusi jakaa tarinansa muutoskuvien voimin muistuttaakseen kaikkia siitä, ettei itseään kannata määritellä kokonsa vuoksi.

Kuvien välillä on kolme vuotta aikaa. Vasemmanpuoleinen kuva on otettu vuonna 2013, kun Liza oli malliuransa huipulla. Oikealla on Liza tänä päivänä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Liza kertoo, että ensimmäinen kuva on otettu hänen ensimmäisessä oikeassa muotinäytöksessään, jolloin hän oli oikeasti sen kokoinen kuin "hänen piti ollakin". Hän pääsi mahtaviin muotinäytöksiin kävelemään ihailemiensa mallien kanssa. 

Sitten tapahtui kuitenkin jotain, joka muutti mallin ajatusmaailman tyystin.

– Pyörryttyäni eräänä iltana asunnollani valmistaessani yhtä erittäin vähäkalorisista aterioistani (luulen, että se oli 20 höyrytettyä edamame-papua, jos muistan oikein), lopetin dieetin ja treeniohjelman, joille minut oli laitettu ja päätin, että pystyisin siihen omin voimin. Ajattelin itsekseni, että voin edelleen olla näin hoikka, mutta söisin vähän enemmän, jotta en tuntisi oloani niin kamalaksi, Liza kirjoittaa Instagramissa.

"Himoitsin joka ikistä ruokaa"

"Vähän enemmän" oli ensin kokonainen pussi manteleita, sitten kokonaisia aterioita ja lopulta suoranaisia ahmimiskohtauksia.

– Himoitsin joka ikistä ruokaa, vaikka tiesin, että tämä oli niin tärkeää aikaa urallani. Selvisin New Yorkin muotiviikoista, kukaan ei huomannut painonnousuani, mutta päästyäni Lontoon muotiviikoille pystyin näkemään, kuinka kilot alkoivat näkyä niin peilissä kuin mittanauhallakin, mutta pysyttelin hiljaa, sillä en tietenkään halunnut sabotoida itseäni.

Liza yritti kompensoida New Yorkissa tapahtunutta kahden viikon ahmimistaan hakemalla kaupasta raakoja vihanneksia ruoakseen, mutta mitään muutosta painossa ei tapahtunut "terveellisestä" ruoasta tai lukuisista treenikerroista huolimatta.

Milanon muotiviikkojen aikaan Liza tiesi vain kasvavansa koko ajan isommaksi ja isommaksi, mutta esitti kaiken olevan hyvin. Painonnousustaan huolimatta häntä palkattiin edelleen näytöksiin, mutta myöhemmin hän sai lukea kritiikkiä isoista reisistään.

Pariisin muotiviikoilla Liza huomasi olevan mahdotonta vastustaa ranskalaisia herkkuja. Hän kävi lukuisissa castingeissa, ja kun häntä ei palkattu erään kerran, hän tiesi, että kyse oli hänen koostaan. Malli yritti esittää, että kaikki oli hyvin, vaikka hänet lähetettiin muita tyttöjä aiemmin kotiin. Liza toteaa, että hänen näytöskautensa oli menestyksellinen, mutta koko potentiaaliaan hän ei päässyt näyttämään painonnousun vuoksi.

"Minä vain, PUF, katosin"

Muutamien viikkojen päästä Vogue.com-sivusto hehkutti Lizaa, mutta castingeissa Lizan lanteet olivat levenneet jo sen verran, ettei häntä päästetty yhteenkään näytökseen. Ihmiset ihmettelivät, mitä Lizalle tapahtui.

– Minä vain, PUF, katosin. Minä oikeasti olin luovuttanut lyhytaikaisen uran huippumuodin parissa, koska en yksinkertaisesti selvinnyt siitä. En tiedä, miksi kaikista ihmisistä minä olin kykenemätön selviämään dieeteistä ja ohjelmista. Ajattelin olevani heikkoluonteinen, en välittänyt tarpeeksi tai ehkä en halunnut sitä tarpeeksi.

Vellottuaan itsesyytöksissä Liza jatkoi uraansa muun muassa katalogimallina, sillä siinä hommassa ei hänen mukaansa tarvinnut olla niin langanlaiha.

– Olin aika näkymätön muotimaailmassa, nainen tunnustaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Uusi yritys

Vuonna 2014 kipinä kuitenkin iski jälleen.

– Halusin taas päästä kuntoon, luovuttaminen ei enää sopinut minulle. Halusin sisään jälleen, mutta terveemmällä tavalla. Ja tein juuri sen, treenasin lujaa joka päivä kuntosalilla eri valmentajien kanssa ja tunneilla. Olin tiukka dieetissäni, mutta en näännyttänyt itseäni kuin kaksi vuotta aiemmin. Söin enemmän, mutta pidin silti kirjaa tarkkaan siitä, mitä söin päivittäin ja laskin päivän lopuksi kilokalorit.

Vuonna 2012 Liza oli syönyt päivässä vain 500 kilokaloria, kaksi vuotta myöhemmin kilokalorit vaihtelivat 800 ja 1200 välillä. Liza oli paremmassa kunnossa kuin ikinä, mutta ei silti tarpeeksi timmi päästäkseen esimerkiksi Victoria's Secretin näytökseen.

Kun muille tytöille kaikki näytti olevan niin helppoa, ja Lizalta meni eräs hyvä työtilaisuus ohi suun, hän huomasi olevansa taas lähtöruudussa itsesyytöksineen.

Mies muutti elämän

Liza päätti lähteä Intiaan tutkiskelemaan sisintään. Siellä hän tapasi miehen.

– Miehen, joka muuttaisi elämäni ainiaaksi. Miehen, joka lopettaisi kärsimykseni ja toisi onnellisuutta sydämeeni ja elämääni.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Liza päätyi naimisiin tuon miehen kanssa. Hän muutti Intiaan ja ymmärsi, ettei hänen kannata kamppailla painonsa kanssa.

– Kuva oikealla on minä nyt, vartaloni sellaisena kuin se on. Ei täydellinen, ei näytösvalmis tai Victoria's Secret -valmis, ei paras, mutta se on minun ja sieluni on onnellinen. Treenaan viisi kertaa viikossa, mutta joskus en, johtuen loukkaantumisista tai matkoista. Ja tiedättekö mitä? Se sopii minulle.

– Syön, mitä haluan enkä tunne syyllisyyttä. Minulle se on hyvä tunne. Ehkä minua ei ole tehty lehtien kansiin tai isoimpien ja parhaimpien brändien kuvauksiin, mutta minut tehtiin jonkun syyn vuoksi. Minäkin ansaitsen olla onnellinen ja tuntea täyttymystä. Kaikki me ansaitsemme.

Lähteet: Metro, Instagram

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.