Mainos

Söi ennen jopa kilon makeisia päivässä – nainen onnistui pudottamaan puolet painostaan

Ennen peräti kahden ihmisen päivittäisen energiantarpeen edestä makeisia syönyt nainen muutti elämänsä kertaheitolla. Hurjasti laihtunutta naista ei nykyisin enää tunnista parin vuoden takaiseksi henkilöksi. 

Vielä muutama vuosi sitten walesilainen äiti Judith Pallanza oli oikea sokerihiiri. Koko aikuisikänsä ylipainosta kärsineelle naiselle ei tuottanut vaikeuksia herkutella, vaan hän saattoi syödä kilonkin makeisia päivässä. 

– Olen ollut isokokoinen koko aikuisikäni. Minulla oli vaikeuksia juosta lasteni perässä, mutta rakastin laittaa ruokaa suuhuni. Kun sitä ei ollut siellä, tunsin itseni levottomaksi ja hämmentyneeksi. Pallanza kertoo.

Hurjan makeismäärän lisäksi nainen kertoo syöneensä suuria annoksia yksipuolista ruokaa. Pallanza ymmärsi muuttuneen ulkonäkönsä kunnolla vasta katsoessaan häämatkalla otettua valokuvaa. Kuvanottohetkellä hän painoi 150 kiloa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se muutti kaiken. Ja mikä tärkeintä, minun ajattelutapani, Pallanza kertoo.

Toinen leikkaus sinetöi hyvän olon 

Lääkärin suosituksesta Pallanzalle suoritettiin vuonna 2015 mahalaukun ohitusleikkaus, jonka seurauksena naisen oli pakko ryhtyä kiinnittämään entistä enemmän huomiota ruokavalioonsa. Muuttuneilla elämäntavoilla oli positiivisia vaikutuksia koko perheeseen. 

– Lapseni kasvavat silmieni alla ja halusin varmistaa, etteivät he ota oppia kamalista ruokailutottumuksistani. Operaation jälkeen vaihdoin ruokavalioni kevyisiin aterioihin ja kasviksiin.

Leikkaus ja uusi elämäntapa tuottivat nopeasti tuloksia, sillä yhdeksän kuukauden aikana naisen vartalosta oli hävinnyt peräti 79 kiloa – puolet naisen aiemmasta painosta. Suuri painonpudotus oli kuitenkin tuonut mukanaan myös uuden ongelman; runsaasti ylimääräistä ihoa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aloin käymään kuntosalilla kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen. Se (iho) sai oli tuntumaan kamalalta. Rintani ja vatsani hytkyivät ja tunsin oloni epämukavaksi joka kerta liikkuessani.

Vaikka mahalaukun ohitusleikkaus muutti naisen elämän, ihonpoistoleikkaus muutti sen lopullisesti.

– Ilman roikkuvaa ihoani minusta tuntuu kuin voisin tehdä mitä tahansa. Treenaaminen on niin paljon nautinnollisempaa ja olen voinut ostaa elämäni ensimmäiset farkut. Elämä näyttää yhtäkkiä paljon jännittävämmältä, nainen kiteyttää.

– Seitsemänkymmenen kilon pudottaminen muutti elämäni, ja olen todella iloinen, että voin olla hyvä roolimalli lapsilleni, Pallanza kertoo.

Parasta koko matkassa on naisen mukaan kuitenkin ollut se, että hän on vihdoin päässyt eroon ruokariippuvuudesta, joka oli hallinnut hänen elämäänsä tähän päivään asti. Nyt nämä ajat ovat vihdoin takana. 

Laihduttaja, tuntuuko sinusta joskus tältä? 

0:36

Lähde.  Goodtoknow

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.