Mainos

Sodankylän kunnanjohtaja eroaa

Martti Pura kertoo eroavansa henkilökohtaisista syistä. Puralla on takanaan vaiheikas työhistoria.

Sodankylän kunnanjohtaja Martti Pura eroaa virastaan. Pura pyytää eroa virasta viimeistään 1.8.2005 lukien.

Sodankylän kunnanhallitus on hyväksynyt Puran eronpyynnön yksimielisesti ja esittää myös valtuustolle sen hyväksymistä. Pura sanoo pohtineensa eroa henkilökohtaisista syistä.

- Minä olen jo pidempään miettinyt tätä loppuelämääni. Nyt oli oikea aika siirtyä näistä töistä tällaisella reilun puolen vuoden siirtymäajalla tekemään jotain muuta.

Pura kuvailee reilun kymmenen vuoden pestiä kunnanjohtajana mielenkiintoiseksi ajaksi. Hän ei vielä tarkkaan tiedä, mitä aikoo ruveta tulevaisuudessa tekemään.

- Lappiin olen kyllä viehtynyt. Täällä tapahtuu mielenkiintoisia asioita, ja voihan asioita edistää muistakin rooleista käsin kuin olemalla kunnanjohtaja.

Sodankylän kunnanhallitus tyrmäsi tänään Puran esitykset Kitisenrannan ja Jeesiönrannan koulujen yhdistämisestä sekä lukion sijoittamisesta ammatti-instituutin tiloihin. Pura oli esittänyt myös muita menojen leikkauksia talousarvion tasapainottamiseksi.

Puran mukaan hänen eronpyyntönsä ei kuitenkaan johdu esimerkiksi koulujen yhdistämisestä käydystä kädenväännöstä eikä muistakaan kunnan asioista.

- Nyt vain oli oikea aika sekä minun kannaltani että Sodankylän kunnan kannalta ryhtyä hakemaan uutta kunnanjohtajaa. Tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Olen myös terve, työkykyinen ja työhaluinen, Pura painottaa.

Martti Puralla on takanaan vaiheikas työhistoria. Ennen Sodankylän kunnanjohtajuutta hän on toiminut muun muassa keskustan varapuheenjohtajana vuosina 1984-1994, kansanedustajana 1992-1995 sekä maa- ja metsätalousministerinä 1991-1994.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.