Mainos

"So what" ja muut Lipposen sutkautukset

SDP:n presidenttiehdokkaaksi asettuva entinen pääministeri Paavo Lipponen muistetaan lukuisista lentäviksi lauseiksi muuttuneista sutkautuksistaan.

Yksi tuoreimmista kuultiin, kun Lipponen kiisti Wikileaksin tiedon, jonka mukaan hän olisi tavannut kahden kesken Yhdysvaltain suurlähettilään ja presidentti Tarja Halosen.

– Minä keskustelen vaikka Kiinan keisarin kanssa enkä kysy keneltäkään lupaa, Lipponen tokaisi Ylen Ykkösaamussa helmikuussa 2011.

Samassa kuussa Lipposelta kuultiin yhtä tyly vastaus, kun häneltä kysyttiin Halosen ja Venäjän pääministerin Vladimir Putinin käymien keskustelujen vuotamisesta Wikileaksille

– So what! Lipponen ärähti MTV3:n Uutisille.

Joskus Lipponen ei ole edes vaivautunut vastaamaan toimittajille. Näin kävi esimerkiksi helmikuussa 2006, kun Vihreä Lanka kysyi Lipposen kontakteista Brysselissä toimivaan sähköalan yhteistyö- ja edunvalvontajärjestö Eurelectriciin.

– En vastaa, suksikaa kuuseen, Lipponen murisi Wikisitaatit-sivuston mukaan.

Mielipide Natosta selvä

Suhtautumistaan sotilasliitto Natoon Lipponen ei ole peitellyt.

Saksassa eduskunnan puhemiehenä vuonna 2004 vieraillut Lipponen sanoi Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdelle, että on vain ajan kysymys, milloin Suomi liittyy Natoon.

Marraskuussa 2003 Lipponen ihmetteli Helsingin Sanomissa kielteistä suhtautumista Natoon.

– Kysyn vain, että mikä vika on Natossa? Olisihan se hyvä kuulla.

Eduskunnassakin Lipponen muistetaan monista tokaisuistaan ja ärhentelyistään. Hänet tunnetaan myös ahkerana vanhojen suomalaisten sanontojen käyttäjänä. Puhemies Lipposen suusta on kuultu muun muassa, että "Siperia opettaa" ja "Tavataan nahkurin orsilla".

(MTV3 - Wikiquote)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.