SM-liigan pudotuspelipaikkataistoon kimurantti loppu – HPK:n haaveet ohuen kortin varassa, Ässät todella ahtaalla

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksella ohjelmassa oli yhteensä kuusi ottelua. Pudotuspelipaikkojen kannalta isojen panosten ottelut käytiin Vaasassa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa.

Vaasassa Ilves palasi yli kahden viikon mittaiselta koronatauolta kehiin, kun se kohtasi Sportin.

Kotijoukkue Sport käy yhä kiivasta taistoa pudotuspeleihin pääsystä. Tiistain kierroksella Sportin pistekeskiarvo tippui, kun se hävisi Ilvekselle 0–4.

Vierailta esillä oli tehot 1+1 nakuttanut Miro Nalli.

Sportin tämän hetken pahin uhkaaja HPK hävisi puolestaan kotonaan Tapparalle 1–2. Ottelun voittomaalista vastasi Jiri Smejkal, joka siirsi Tapparan kahden maalin karkumatkalle toisen erän puolessa välissä.

Lahdessa Ässät yritti käynnistellä vielä omaa viimeistä pudotuspelipaikkakiriään, kun se kohtasi Pelicansin. Ässät koki uuden takaiskun, kun se hävisi Pelicansille 3–4.

Sportin pistekeskiarvo on nyt 1,35. Mikäli se häviää vielä kolme viimeisintä otteluaan, sen pistekeskiarvo tippuu lukemaan 1,28.

HPK:n jatkohaaveet ovat nyt ohuen kortin varassa. Sen lisäksi, että Kerhon on pakko voittaa päätöskierroksella SaiPa, Sport ei saa napata viimeisistä kolmesta ottelustaan kuin maksimissaan kaksi pistettä.

Ässien jatkohaaveet ovat vielä ohuemman kortin varassa. Sen on pakko voittaa kaikki kolme viimeisintä otteluaan, minkä lisäksi Sport ei saa ottaa enää yhtään pistettä runkosarjan lopuista otteluistaan. Samalla HPK ei saa ottaa maksimissaan kuin yhden pisteen.

SM-liigan tiistain kierroksen lopputulokset:

HIFK–Kärpät 0–1 (luovutusvoitto)
HPK–Tappara 1–2
Jukurit–SaiPa 5–1
KalPa–KooKoo 3–5
Pelicans–Ässät 4–3
Sport–Ilves 0–4
TPS–Lukko 1–4

Lue myös:

    Uusimmat