Mainos

Sisustusalan kova kilpailu syö Keskon tulosta

Suomen Huonekalukaupan Liiton mukaan alan myynti ollut reilussa kasvussa viime vuosina, ja se on houkutellut lisää toimijoita alalle.

Sisustus- ja huonekalualan kilpailu pääkaupunkiseudulla pakottaa Keskon kirjaamaan tappiota omistamastaan Indoor Groupista. Indooriin kuuluvien Askon ja Sotkan vähittäismyynti on kehittynyt tänä vuonna odotettua heikommin. Kesko kirjaa Indoorista arvonalentumistappiota 30 miljoonaa euroa.

Keskon talous- ja rahoitusjohtajan Arja Talman mukaan tammi-syyskuussa Askon myynnin kehitys oli prosentin miinuksella viime vuoden vastaavasta ajasta, ja Sotkan myynti nousi 3,7 prosenttia.

Uudet myymälätkään eivät ole juuri vauhdittaneet myyntiä. Tämän ja viime vuoden aikana pääkaupunkiseudulle on avattu yhteensä seitsemän isoa myymälää.

Talman mukaan kilpailuun vastataan kehittämällä Indoorin liiketoimintaa ja sen vähittäiskauppaketjuja. Tavaramerkkejä aiotaan vahvistaa ja koko toimitusketjua kohentaa.

- Myymälöiden valikoimaa kehitetään niin, että se on houkuttelevampaa ja tarjolla on enemmän merkkitavaraa ja kotimaisia tuotteita, sanoo Talma. Joidenkin myymälöiden myyntipinta-alaa saatetaan myös supistaa.

Paljon uusia liikkeitä

Suomen Huonekalukaupan Liiton toimitusjohtajan Arja Tammen mukaan alan myynti ollut reilussa kasvussa viime vuosina, ja se on houkutellut lisää toimijoita alalle.

Reilun vuoden kuluessa kilpailu on kiristynyt selvästi pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Ikea on avannut uuden myymälän, ja Vepsäläinen-konserni laajentaa ketjuaan. Lisäksi alueelle on avattu useita pieniä sisustuskauppoja.

Tammi-syyskuussa Suomen huonekalukaupan myynti kasvoi edellisvuodesta reilut 6 prosenttia. Yhdeksän kuukauden aikana huonekalukaupan liikevaihto oli 790 miljoonaa euroa.

- Sisustuksessa on menossa varsinainen buumi. Alan liikevaihto kasvaa koko ajan, mutta jakajia on ehkä jo vähän liikaa, sanoi Tammi.

Tammen mukaan tällä haavaa mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että suomalaisten innostus kodin sisustamiseen laantuisi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.