Mainos

Sisäministeriö: Turkin räjähdys on terrori-isku

Turkissa kulttuurikeskuksessa tapahtunut räjähdys on maan sisäministeriön mukaan terroriteko.

Myös paikalliset viranomaiset ovat arvelleet räjähdyksessä olleen kyse itsemurhaiskusta. Viranomaisten mukaan on syytä uskoa, että iskun tekijä on äärijärjestö Isis.

Pääministerin toimistossa työskentelevän viranomaisen mukaan pääosin kurdien asuttamassa Surucissa tapahtuneessa räjähdyksessä on kuollut ainakin 28 ihmistä. Loukkaantuneita on sisäministeriön mukaan noin sata, ja heitä hoidetaan paikallisissa sairaaloissa. Kuolleiden lukumäärän pelätään nousevan.

Räjähdys tapahtui kulttuurikeskuksen puutarhassa puoliltapäivin. Sisäministeriö tuomitsi iskun heti ja vannoi, että syylliset etsitään ja tuodaan oikeuden eteen.

– Pyydämme kaikkia osoittamaan maalaisjärkeä maamme yhtenäisyyttä vastaan tehdyn iskun edessä, sisäministeriön lausunnossa todetaan.

Maan pääministeri lähettää varapääministerin, sisäministerin ja työministerin Surucin alueelle.

Surucissa on yksi suurimmista Syyrian pakolaisten leireistä. Tammikuussa avatulla leirillä on noin 35 000 kotimaansa veristä konfliktia paennutta ihmistä.

Suruc sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä Syyrian rajakaupungista Kobanesta. Myös Kobanessa on tänään tapahtunut räjähdys, jonka syistä on annettu ristiriitaisia tietoja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.