Mainos

Sipoon ekokaupungin suunnittelukilpailu ratkesi

Sipooseen, Söderkullan ympäristöön suunnitellun 70 000-100 000 asukkaan ekokaupungin suunnitelmat etenevät. Sibbesborgiksi ristityn kaupungin suunnittelukilpailu ratkesi tänään. Voiton vei WSP Finland Oy:n työryhmän Nourish-niminen ehdotus.

- Sibbesborgin ekokaupunki on ihmisläheinen, sopii monenikäisille ihmisille, liittyy läheisesti luontoon ja maisema-arvoihin, kuvailee voittaneen ehdotuksen tekoon osallistunut arkkitehti Katriina Rosengren.

Kilpailuun tuli kaikkiaan 30 ehdotusta sekä Suomesta että ulkomailta.

Tuomaristo oli tyytyväinen kilpailun tasoon.

- Kyllä olimme tyytyväisiä. Tämä kilpailu mahdollistaa entistä paremman keskustelun siitä, mitä on kestävä kaupunkirakentaminen, sanoo tuomariston jäsen, arkkitehti Panu Lehtovuori.

Uusi kaupunki rakentuu vähitellen

Sibbesborgin ekokaupunki rakentuu vaiheittain Söderkullan ympäristöön. Uuden kaupungin keskusta tulee lähelle nykyistä Söderkullan keskustaa. Ensimmäisiä hankkeita aletaan toteuttaa jo lähivuosina, mutta valmista ei tule vielä pitkään aikaan.

- Minusta on hyvä, että mennään pienin askelin eteenpäin. Jos Sibbesborgin kaupunki on 50 vuoden kuluttua olemassa eistetyssä muodossa, se on hieno asia, arvioi Sipoon kehitysjohtaja Mikko Aho.

Sipoolla ei ole varaa toteuttaa kunnianhimoisia suunnitelmia yksin.

- Sipoo ei yksin tässä pärjää, se on selvä asia. Esimerkiksi aluekehitysyhtiö olisi yksi mahdollinen etenemistapa. Kumppanuuksia tarvitsemme joka tapauksessa, sanoo Aho.

Voittaneen suunnitelman mukaan uusi ekokaupunki yhdistää kaupunkimaista rakentamista maaseutuympäristöön. Välimatkat ovat lyhyitä ja liikkuminen sujuu helposti jalan tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen. Pääkaupunkiin pääsee metrolla. Kaupungissa on myös omia työpaikkoja, jotka perustuvat lähiruuan tutkimiseen ja tuotantoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.