Mainos

Sinnikäs puolustus löysi yllätystodisteen Aarnio-juttuun - salissa ihmeteltiin asiakirjaa

Trevoc-pomo Pasi Pataman asianajaja Teppo Laine hämmensi oikeussalin esittämällä maanantain istunnon päätteeksi asiakirjan, jonka olemassaolosta kukaan ei tiennyt.

Trevoc-oikeudenkäynnissä on puitu sadoittain erilaisia asiakirjoja ja todisteita, mutta niitä tuntuu vain kertyvän lisää - jopa sellaisia, joita ei paljastunut tiheän kamman esitutkinnassa.

Trevoc-pomo Pataman asianajaja Laineen mukaan uusi, patentti- ja rekisterihallituksen arkistosta löytynyt asiakirja kumoaa syyttäjän väitteen yritysjärjestelyjen salaamisesta.

Asiakirja liittyy vaihtovelkakirjalainaan, jolla Instia Group tuli Trevocin omistajaksi 2009 eli tuolloin sovittiin että 200000 euron lainalla Instia saa myöhemmin osuuden Trevocin omistuksesta. Syyttäjän näkemyksen mukaan Jari Aarnio oli tosiasiallisesti Instian omistaja.

Syyttäjä Mikko Männikön mukaan tämä vaihtovelkakirjajärjestely salattiin viranomaisten harhauttamiseksi, jottei Trevocin todellinen omistus paljastu. Syyttäjä on vedonnut siihen, että Trevocin puolesta patentti- ja rekisterihallitukseen tehtiin marraskuussa 2009 pyyntö ettei vaihtovelkakirjalaina näkyisi kaupparekisterissä.

Asianajaja Laineen mukaan nyt paljastunut asiakirja vetää tällaisilta salausväitteiltä pohjaa pois.

Korjauskehotus

Yllätystodisteessa kyse on prh:n jo syyskuussa 2009 lähettämästä korjauskehotuksesta, jonka mukaan yrityksen ilmoittamaa vaihtovelkakirjalainaa ei voi edes merkitä kaupparekisteriin ilmoituksessa olleiden virheiden takia.

Laineen mukaan kyse ei voi olla mistään syyttäjän väittämästä taitavasta salausoperaatiosta, kun asioita ei ole edes osattu tehdä oikein.

Hän huomautti myös, että virheiden takia vaihtovelkakirjalaina ei ole ollut voimassa, vaan 200000 eurossa on ollut kyse normaalista lainasta. Instia Group ei siis tosiasiassa ole ollut Trevocin omistaja.

Syyttäjä Männikkö ei oikeussalissa kommentoinut uuden todisteen merkitystä.

"Mistä tällainen löytyi?"

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ihmetteli mistä paperi oli oikein löytynyt, koska kukaan ei tiennyt tällaisen olemassaolosta. Se ei tullut esiin asian esitutkinnassa, eikä kaupparekisteriä tutkinut Leppiniemikään ollut löytänyt sitä.

Laine kertoi saaneensa vihiä asiakirjan olemassaolosta ja se oli kaivettu patentti- ja rekisterihallituksen arkistosta. Se löytyi viime perjantaina.

Paperi oli kadonnut prh:n asiakirjajärjestelmän virheen ja uudistusten takia eli eksynyt Trevocin asiakirjojen mapista, Laine totesi.

Asiakirjan merkityksestä keskustellaan lisää keskiviikkona, kun salissa kuullaan Trevocin tilitoimiston edustajaa. Juuri hän oli etäisesti muistanut jotain jostain prh:sta tulleesta asiakirjasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.