Silvottuna merestä löydetyn Kim Wallin äiti: "Olemme äärettömän surullisia ja tyrmistyneitä"

Kööpenhaminan poliisi vahvisti tänä aamuna, että Juutinrauman rannasta löydetty pahoin silpoutunut ruumis on kateissa olleen ruotsalaistoimittaja Kim Wallin.

Poliisin mukaan ruumiin dna vastaa Wallin dna:ta.

Ruotsalaistoimittajan äiti Ingrid Wall on kirjoittanut Facebookiin suru-uutisesta, jonka perhe sai aamulla, kun ruumis oli tunnistettu.

– Olemme äärettömän surullisia ja tyrmistyneitä saatuamme tietää, että merestä löytynyt ruumiin jäänne on tyttäremme Kim Wall. Emme voi vielä käsittää tätä, ja ilmassa on paljon kysymyksiä, Wall kirjoittaa.


Tärkeä ääni vaikeni

Äidin mukaan tragedia on koskettanut perheen ja läheisten lisäksi Kim Wallin ystäviä ja kollegoita ympäri maailmaa.

– Näiden kauheiden päivien aikana, jotka tyttäremme oli kadoksissa, olemme saaneet lukemattomia osoituksia siitä, miten rakastettu ja arvostettu hän oli niin ihmisenä, ystävänä kuin ammattitaitoisena toimittajana.

Äidin mukaan Kim Wall löysi ja kertoi elämänsä aikana tarinoita eri puolilta maailmaa. Äiti kuvaa, että Kim kirjoitti artikkeleita, jotka piti kirjoittaa ja kertoa.

Kim Wall raportoi muun muassa Haitin maanjäristyksestä, Ugandan entisen diktaattorin Idi Aminin kidutuskammiosta ja Sri Lankan miinakentiltä.

– Hän antoi äänen heikoille, haavoittuville ja syrjäytyneille ihmisille. Sitä ääntä olisi tarvittu pitkään. Nyt sitä ei enää ole, äiti kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja