Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Silakka-kirjolohitartar

Julkaistu 09.04.2001 17:24(Päivitetty 10.02.2005 11:33)

(alkupalaksi neljälle)

  • 250 g nahattomia silakkafileitä
  • 250 g kylmäsavustettua tai tuoretta kirjolohifileetä
  • 1 tl kaprista
  • 2 rkl salotti- tai keltasipulia
  • 1 rkl maustekurkkua
  • ruohosipulia
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • n. 1/2 tl suolaa
  • viherpippuria
  • 1/2 dl smetanaa
  • pinnalle:
  • 4 pientä sipulirengasta
  • 2-4 rkl silakan- tai kirjolohen mätiä
  • 4 palaa rukiista paahtoleipää

Leikkaa silakan ja kirjolohen liha pieniksi kuutioiksi. Hienonna kapris, maustekurkku ja ruohosipuli. Sekoita ainekset keskenään. Jaa seos kahteen osaan ja sekoita toinen osa silakan ja toinen kirjolohen joukkoon. Anna maustua 1/2-1 tuntia. Jos käytät tuoretta kirjolohta anna maustua vähän pidempään. Lisää smetana kirjolohitartarin joukkoon. Muotoile pihvit vaalean ja punaisen lihan väriä hyväksi käyttäen. Asettele pihvien päälle sipulirenkaat ja täytä ne mädillä. Koristele. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää. Näiden kalalajien lisäksi tartareihin sopivat kaikki rasvaeväiset kalat ja särkikalat. Tartar valmistuu myös kevyesti graavatusta kalasta.

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."