Siivousvinkkejä

Siivoustyö kannattaa aloittaa järjestelemällä tavarat paikoilleen ja tarpeen sekä mahdollisuuksien mukaan viedä tyynyt ja peitteet ulos tuulettumaan. Siivouspyyhkeitä kannattaa varata useita ja kostuttaa ne valmiiksi, näin siivous sujuu nopeammin ja helpommin.

Selkeä etenemisjärjestys on aloittaa pintojen puhdistus ylhäältä alaspäin, tällöin pöly ja muu lika siirtyvät alaspäin ja ne saadaan tehokkaammin siivottua. Puhdistusvälineet ja puhdistusaineet valitaan puhdistettavan pinnan materiaalin ja likaisuuden mukaan. Siivouksen jälkeen välineet kannattaa puhdistaa huolellisesti, jotta seuraava siivouskerta ei olisi vanhan lian levittelyä.

On parempi siivota vähän kerralla ja usein kuin suurella rytinällä kerran viikossa. Kaikki liat lähtevät helpoiten, jos ne puhdistaa välittömästi eikä jätä niitä pinttymään siivouspäivään asti. Tämä tarkoittaa pientä siivousta kodin pinnoilta aina tarvittaessa, keittiössä jopa päivittäin. Voi kuulostaa tylsältä, mutta näin pääsee loppujen lopuksi kaikkein helpoimmalla eikä kenenkään tarvitse stressaantua kodin siivouspäivästä.

Mikrokuituliinat sopivat nopeaan pikkusiivoukseen. Niillä voi pyyhkiä kuiviltaan esimerkiksi olohuoneen pöydän ja television. Vedellä kostutetulla mikrokuituliimalla voi poistaa peileistä sormenjäljet. Kotisiivouksessa ei tarvita niin suurta puhdistusaineiden kirjoa kuin kaupoissa on tarjolla eri tarkoituksiin. Kylpyhuoneen voi puhdistaa tavallisilla yleispuhdistusaineilla. Erityisaineita ei ole tarpeellista käyttää jatkuvasti.

Keittiössä liesi kannattaa pyyhkiä saman tien kostealla liinalla, jos jotain kiehuu levylle. Keittiön kaapit on hyvä pyyhkäistä puhtaiksi kerran viikossa, ettei niihin pinty likaa, jonka puhdistaminen on työlästä. Myös uunin puhdistaminen on kaikkein helpointa, jos liat pyyhkii niin pian kuin mahdollista. Uuniin tippuneet tahrat kannattaa myös pyyhkiä heti. Esimerkiksi mäntysuopa sopii myös uunin puhdistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja