Mainos

Siitepölykaudesta odotetaan vaikeaa

Siitepölykaudesta odotetaan keskimääräistä tai vaikeaa. Allergikoille oireita aiheuttaa nyt pajun ja lepän kukinta, pian kukinnan aloittaa myös koivu.

Allergikkoja piinaavasta siitepölykaudesta odotetaan selvästi viimevuotista rankempaa. Viime vuonna siitepölyä oli ilmassa tavallista vähemmän, mutta tästä kaudesta on ennustettu vaikeaa tai keskimääräistä, kerrotaan Allergia- ja astmaliitosta.

Siitepölykausi alkoi muutama viikko sitten lepän ja pajun kukinnalla ja jatkuu pian koivulla. Vaikka koivu ei vielä kuki Suomessa, voivat koivuallergikot saada jo nyt oireita Baltian seudulta kulkeutuvista koivun kaukokantaumista.

Allergiakausi jatkuu kesällä mykerökukkaisten kasvien kukinnalla. Juhannuksen jälkeen kukkivat heinät ja syyskesällä allergikoille viheliäinen pujo. Allergiaongelman kannalta paras kesä olisi sateinen, sillä kosteus rajoittaa siitepölyn lentelyä. Myös kevään pakkaset voivat vähentää siitepölymääriä tuhoamalla kasvien kukinnot

Siitepölyn aiheuttamat oireet voivat olla moninaisia: vesinuhaa, aivastelua, silmien kutinaa tai kirvelyä. Rille Repo Allergia- ja astmaliitosta kehottaa suhtautumaan allergiseen nuhaan vakavasti.

-Allergisesta nuhasta kärsii viidesosa suomalaisista, mutta jostain syystä se on jotenkin väheksytty tauti. Allergista nuhaa pitää hoitaa, sillä on vaara, että se muuttuu hoitamattomana astmaksi, muistuttaa Repo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.