Siitäs saat, senkin virtuaalimuurahainen!

Jokainen, joka on joskus pelannut jotain videopeliä, tietää varmasti kuinka koukuttavia ne saattavat pahimmillaan olla.

Seuraavasta YouTube-videosta käy kuitenkin ilmi, että videopelit saattavat innostaa myös muita kuin ihmisiä.

Australialaisen Philip Githin videolla nimittäin Crunch-niminen lisko pelaa Ant Crusher-nimistä peliä ja liiskaa näytöllä vilistäviä muurahaishahmoja kielellään.

Gith päätti kokeilla liskon kiinnostusta peliin omaksi huvikseen.

– Se tapahtui vähän sattumalta. Aina kun syötän sille heinäsirkkoja, se jahtaa niitä akvaariossaan ja sitten murskaa ne. Ja joka kerta, kun sen nenän edessä heilutetaan jotain, se haluaa syödä sen. Joten ryhdyin miettimään, kuinka se reagoisi tähän peliin, jossa muuharaisia vilistää kuvaruudulla, Gith kertoo Melbourne Agen haastattelussa.

Gith latasi videon pelikokeilusta YouTubeen hieman yli kuukausi sitten. Ensimmäisen viikon aikana video keräsi vain noin 300 latauskertaa. Nyt videota on ihmetelty jo yli 3 miljoonaa kertaa.

Nuorukainen omistaa myös toisen liskon, mutta Crunch on ainoa, joka on innostunut videopelistä.

–Olen nähnyt videoita, joilla muut ihmiset yrittävät samaa, mutta heidän liskonsa eivät kuitenkaan reagoi samalla tavalla.

Asiantuntijan mukaan Crunchin innostus peliä kohtaan on kuitenkin ymmärrettävää.

– Näillä liskoilla on erinomaisen tarkka näkö, Tarongan eläintarhan matelijaosaston johtaja Peter Harlow toteaa.

– Se kuvittelee, että kyseessä on oikea, syötävä hyönteinen ja yrittää syödä sen. Sitten se näyttää hämmentyneeltä, kun se ei maistakaan hyönteistä napattuaan sen kielellään.

Harlow ei pidä epätodennäköisenä sitä, että myös muut liskot innostuisivat pelistä. Innostus tuskin kestää kuitenkaan kauaa, kun peli ei palkitsekaan saalistajaa ruoalla. Myös Crunchin omistaja on todennut, että liskolla tuskin on tulevaisuutta ammattimaisena pelurina.

–Sen kiinnostus hiipuu loppua kohti, kun se tajuaa, ettei tämä olekaan kovin hyvä ruoanlähde.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat